Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Τρια Toyota Hilux εκαναν ρεκορ διανυθεισων χλμ στην Ανταρκτικη κινουμενα με καυσιμο jet





H Toyota το έχει κάνει θεσμό πλέον να στέλνει κάθε χρόνο πολλά Hilux στην Ανταρκτική. Η αρχή έγινε το 2010, ακολούθησε το 2011, και φέτος η Toyota, έστειλε 3 Hilux, τα δύο εξ’αυτών 6×6, τα οποία κάλυψαν 9.495 χλμ κινούμενα με καύσιμο jet. Τα Hilux ήταν αυτοκίνητα υποστήριξης στους αγώνες σκι που οργανώθηκαν από την Extreme World Races.


Το ταξίδι διήρκεσε 4 μήνες αφού ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2012. Συνολικά στην αποστολή υπήρχαν 10 Hilux τα οποία υποστήριζαν τον αγώνα και τους επιστήμονες, μεταφέροντας τα καύσιμα και τον εξοπλισμό των αγωνιζομένων και των επιστημόνων.

Τα αυτοκίνητα είναι δημιουργία της Arctic Trucks και τα διπλοκάμπινα Hilux φορούσαν τον D-4D 3.0 λίτρων πετρελαιοκινητήρα ο οποίος κατανάλωνε Jet 1A, που περιείχε πρόσθετα λιπαντικά για να μην παγώνει στους -50 βαθμούς Κελσίου και σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 3.400 μέτρων.

Τα Hilux διέθεταν αναβαθμισμένη ανάρτηση και σύστημα μετάδοσης, το διαφορικό έγινε κοντύτερο, ενώ τοποθετήθηκε ένας γερανός, ένα επιπλέον σύστημα θέρμανσης καθώς και XL ελαστικά με χαμηλή πίεση 2.0 και 3.0 psi, σε σχέση με τα 29 psi των μοντέλων παραγωγής, έχοντας έτσι 17 φορές μεγαλύτερο “αποτύπωμα” στο χιόνι, σε σχέση με τα στάνταρ ελαστικά. Φορούσαν ένα πεντατάχυτο ειδικά τροποποιημένο κιβώτιο με κλιμάκωση 2.566:1. Το 4×4 διέθετε ντεπόζιτο 280 λίτρων ενώ τα 6×6 ντεπόζιτο 800 λίτρων. Το εκπληκτικό της υπόθεσης ήταν ότι τα Hilux δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό μηχανικό πρόβλημα κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους.





























πηγή: autoblog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost