Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αθωος ο εκδοτης του Focus!




Παρόλο που κατηγορήθηκε για προσβολή συμβόλου του ελληνικού κράτους

Αθώος για την άσεμνη χειρονομία προς τους Έλληνες κρίθηκε ο εκδότης του Focus. Πρόκειται για το πρωτοσέλιδο που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στην Ελλάδα καθώς εμφάνιζε την Αφροδίτη της Μήλου, σε επεξεργασία με photoshop, τυλιγμένη με την ελληνική σημαία, να κάνει τη γνωστή χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο.


Το φωτογραφικό μοντάζ συνοδευόταν από τον κεντρικό τίτλο «Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια» και υπότιτλο «Μας στερούν τα χρήματά μας και τι γίνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία».

Πάντως τα δικαστήρια αποφάσισαν ότι ο εκδότης είναι αθώος, παρόλο που κατηγορήθηκε για προσβολή συμβόλου του ελληνικού κράτους.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν και πέντε ακόμη δημοσιογράφοι του περιοδικού οι οποίοι κατηγορούντο για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση.

Το δικαστήριο έπαψε την ποινική δίωξη σε βάρος τους, θεωρώντας ότι τα επίμαχα δημοσιεύματα δεν αφορούσαν το σύνολο των Ελλήνων αλλά πράξεις πολιτικών.

Παράλληλα απέβαλλε την πολιτική αγωγή, που είχαν δηλώσει 6 δικηγόροι, με το επιχείρημα πώς το δημοσίευμα δεν αφορούσε το σύνολο του ελληνικού λαού για να έχουν έννομο συμφέρον, αλλά μόνο πράξεις πολιτικών προσώπων.


πηγή: newsbeast

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost