Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο λάρυγγα η Adele


Ακύρωσε τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της η Adele

Όλες τις εμφανίσεις της μέχρι το τέλος του έτους αναγκάστηκε να ακυρώσει η πολυβραβευμένη Βρετανίδα τραγουδίστρια Adele λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τη φωνή της.

Όπως ανακοίνωσε η δισκογραφική της εταιρεία η τραγουδίστρια θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο λάρυγγα, ενώ η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά την ακύρωση της περιοδείας της στις ΗΠΑ λόγω αιμορραγίας στης φωνητικές χορδές.

«Δεν έχω απολύτως καμία επιλογή παρά να αναρρώσω σωστά και πλήρως, αλλιώς κινδυνεύω να προκαλέσω μόνιμες βλάβες στη φωνή μου» γράφει η τραγουδίστρια στην προσωπική της ιστοσελίδα.


Πηγή: http://www.inthevip.gr/28836/tha-upovlithei-xeirourgiki-epemvasii-adele/



Επίθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην αστυνομία



Με μια καυστική ανακοίνωση, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στης ΕΛΑΣ για την χρήση χημικών μετά από συμπλοκές που είχε με κουκουλοφόρους πριν το παιχνίδι του «δικεφάλου» με τον Παναθηναϊκό.


Επίθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην αστυνομία



Πηγή: 
http://www.newsbomb.gr/sports/story/88894/epithesh-ths-pae-paok-sthn-astynomia

VIDEO: Πώς ο τρυποκάρυδος δεν παθαίνει... κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις!


Όταν ένας τρυποκάρυδος χτυπάει με  το ράμφος του τον κορμό ενός δέντρου...
ασκούνται πάνω του δυνάμεις τουλάχιστον 1.000G, ικανές να του προκαλέσουν βαριές κρανιογκεφαλικές βλάβες. Κι όμως, εκείνος συνεχίζει απτόητος και κυρίως υγιής το έργο του! Ομάδα κινέζων επιστημόνων, αποφάσισε να λύσει το μυστήριο και να ανακαλύψει πως καταφέρνει να επιβιώνει από τόσο χτύπημα του... κεφαλιού του, το όμορφο πουλί!





  Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπεϊάνγκ στο Πεκίνο και το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ, μελέτησαν λοιπόν πώς ακριβώς απορροφώνται οι δονήσεις που προκαλούνται από την επαναλαμβανόμενη κίνηση του κεφαλιού του τρυποκάρυδου επάνω στην επιφάνεια του δέντρου.


  Τα συμπεράσματά τους ήταν πως οι δυνάμεις που ασκούνται καθώς ο τρυποκάρυδος χτυπάει το ράμφος τους στον κορμό με ταχύτητα 6 μ./ δευτερόλεπτο, αγγίζουν τα 1.000 G (δείτε το βίντεο)!


  Με τη βοήθεια τομογράφων, ανακάλυψαν την ύπαρξη σπογγωδών τμημάτων τόσο στα οστά του κρανίου όσο και στο ράμφος του τρυποκάρυδου, τα οποία προφανώς αποτελούν ένα ιδιαίτερο σύστημα απορρόφησης κραδασμών, προστατεύοντας τα πουλιά από τους τραυματισμούς.


  Τώρα αν αναρωτιέστε γιατί μία ολόκληρη επιστημονική ομάδα ασχολήθηκε με το θέμα αυτό, να σας εξηγήσουμε πως οι ίδιοι πιστεύουν πως τα εντυπωσιακά τους ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους ειδικούς στο να σχεδιάσουν ασφαλέστερα κράνη- τα οποία θα προστατεύουν από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ακόμη πιο αποτελεσματικά



Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: VIDEO: Πώς ο τρυποκάρυδος δεν παθαίνει... κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις! http://24wro.blogspot.com/2011/10/video_8590.html#ixzz1cIk8OKgK

Γυρίσματα πορνό σε ΚΤΕΛ εν αγνοία του οδηγού!


Έκπληκτοι έμειναν οι επιβάτες και ο οδηγός του κτελ Γραμμής "Θεσσαλονίκη-Αθήνα", όταν ανακάλυψαν πώς στο πίσω μέρος του πούλμαν γυριζόταν ταινία πορνό με τη μορφή Home video!



Δεν υπολόγιζαν κανέναν όσοι συμμετείχαν στο γύρισμα ερωτικής ταινίας μέσα σε πούλμαν καθώς αποφάσισαν να επιδοθούν στα επαγγελματικά "καθήκοντά"τους, εν ώρα δρομολογίου!

Πιο συγκεκριμένα, οι κοπέλες που πρωταγωνιστούσαν επιβιβάστηκαν στο ΚΤΕΛ Γραμμής "Θεσσαλονίκη-Αθήνα" και κάποια στιγμή μετά από ημίωρη συζήτηση ξεκινούν το ερωτικό παιχνίδι με τρεις επιβάτες. Βεβαίως οι επιβάτες ήταν ηθοποιοί της sirina, όμως αυτό δεν το γνώριζε κανείς.

Με το που ξεκίνησε το "παιχνίδι", οι λοιποί επιβαίνοντες και ο οδηγός σάστισαν. Κάποια στιγμή μάλιστα υποχρεώθηκε να σταματήσει το λεωφορείο σε έναν παράδρομο της Εθνικής για τους ζητήσει τον λόγο.

Οι πρωταγωνιστές της ροζ ταινίας ωστόσο δεν του έδωσαν σημασία, καθώς πρόκειται για αλλοδαπές πορνοστάρ με μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, οι οποίες δε γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

Την εύλογη αντίδραση των επιβατών από εκείνη τη στιγμή και ύστερα είναι εύκολο να τη φανταστούμε!


Πηγή: cosmo.gr

Επιτυχής η πρώτη υπερατλαντική πτήση με βιοκαύσιμο


Στη Μαδρίτη προσγειώθηκε την Τρίτη (02/08) το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος, που πραγματοποίησε υπερατλαντική πτήση με τη χρήση βιοκαυσίμου.



Το αεροσκάφος τύπου Boeing 777-200ER της εταιρίας Aeromexico απογειώθηκε από την Πόλη του Μεξικού με 250 επιβάτες. Χρειάστηκε 11 ώρες για να καλύψει την απόσταση χρησιμοποιώντας 30% χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα βιοκαύσιμα (20 τόνους) και 70% κηροζίνη (55 τόνους), εξοικονομώντας 1,5 τόνο παραδοσιακού καυσίμου.

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, Φρανσίσκο Φερνάντες Σάρντα, η πτήση ήταν "εξαιρετική" και οι κινητήρες του αεροσκάφους λειτούργησαν πολύ καλά.

"Είχαμε πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες δοκιμές και γνωρίζαμε ότι όλα θα πάνε καλά," είπε ο ίδιος.

Το βιοκαύσιμο αυτό παράγεται από το φυτό jatropha curcas, το οποίο φύεται στο νοτιοδυτικό Μεξικό.

Το σχέδιο αυτό δεν είναι ακόμη οικονομικά βιώσιμο λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, αλλά η Aeromexico σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το βιοκαύσιμο μέσα στον επόμενο χρόνο για κοντινότερες πτήσεις, σε προορισμούς όπως το Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα.


Πηγή: cosmo.gr

Η Ελληνίδα κολλητή της Ντάριας Ζούκοβα και του Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Η Ελληνίδα κολλητή της Ντάριας Ζούκοβα και του Ρόμαν Αμπράμοβιτς
Ότι η Ντάρια Ζούκοβα και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είναι ένα από τα πιο λαμπερά ζευγάρια του διεθνούς τζετ σετ είναι γνωστό. Το ότι εδώ και λίγο καιρό έχουν Ελληνίδα κολλητή με την οποία μάλιστα βγαίνουν συχνότατα έξω, το γνωρίζατε; Ο λόγος για την Τζαστίν Σερλίδη, κληρονόμο τεράστιας οικογενειακής περιουσίας που είναι γεννημένη στη Μόσχα όμως στις φλέβες της κυλά ελληνικό αίμα. Πριν από μερικές μέρες μάλιστα, η παρέα εθεάθη στο Παρίσι, σε ένα από τα κορυφαία Ιταλικά εστιατόρια της πόλης, το “Le Stresa” όπου συνέτρωγαν και συζητούσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για το ταξίδι τους στο Λονδίνο όπου θα βρεθούν για την έκθεση «Frieze Art Fair». Η Τζαστίν Σερλίδη μοιράζεται με την Ντάρια το πάθος της για τις φιλανθρωπίες, τα όμορφα αντικείμενα και φυσικά την τέχνη.



Πηγή: gossip-tv.gr

Στους δρόμους κυκλοφορεί ένα ποδήλατο..... σπέρματος!

Στους δρόμους κυκλοφορεί ένα ποδήλατο..... σπέρματος!


Στους δρόμους του βροχερού Σιάτλ κυκλοφορεί ένα ποδήλατο σπέρματος που κάθε μέρα μεταφέρει δείγματα από την τράπεζα σπέρματος σε τοπική κλινική.

Το ποδήλατο είναι ειδικά σχεδιασμένο σε μορφή σπέρματος, ενσωματωμένη ειδική αποθήκη κατάψυξης που εξασφαλίζει την σωστή θερμοκρασία των δειγμάτων για την αποφυγή οποιασδήποτε μόλυνσης.

Ο Gary Olsem από την Τράπεζα Σπέρματος αναφέρει, ότι το ξεχωριστό αυτό ποδήλατο που έχει μήκος 3 μέτρων, μπορεί να κάνει τον αναβάτη του τον πιο δημοφιλή ποδηλάτη της περιοχής."

Προσελκύει πολλά βλέμματα. Οι άνθρωποι σταματούν. Δεν πολυκαταλαβαίνουν τι συμβαίνει", δηλώνει ο Olsem.

Για την ιστορία, το πρωτότυπο δίκυκλο έκανε την παρθενική του βόλτα Κοπεγχάγη, εξυπηρετώντας τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας σπέρματος.





Πηγή: madata.gr

Μπρόκολο το φάρμακο για την καρδιά



Έχουμε ακούσει την φράση «καρδιά μαρουλιού», τώρα θα λέμε «μπρόκολο καρδιάς»...

Ένα νέο είδος μπρόκολου, ανέπτυξαν Βρετανοί επιστήμονες, που περιέχει αυξημένες ποσότητες της θρεπτικής ουσίας «Γλυκοραφανίνης», η οποία ανάμεσα στα άλλα συνδέεται με την προστασία της καρδιάς.

Μπρόκολο το φάρμακο για την καρδιά
Ειδικοί του Ινστιτούτου Διατροφικών Ερευνών στο Νόριτς δημιούργησαν ένα μπρόκολο που περιέχει δύο έως τρείς υψηλότερα επίπεδα της συγκεκριμένης ουσίας. Η λειτουργία είναι να διαλύει το λίπος στον οργανισμό, εμποδίζοντας έτσι τη δημιουργία θρόμβων στις αρτηρίες, βασικό παράγοντα πρόκλησης καρδιαγγειακών επεισοδίων.
«Έχει αποδειχθεί ότι τα λαχανικά αποτελούν το φαρμακείο της φύσης. Η κατανάλωση αυτού του μπρόκολου μειώνει τη χοληστερόλη στο αίμα» αναφέρει ο Ρίτσαρντ Μίτχεν, ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που εργαζόταν επί χρόνια για την ανάπτυξη του «σούπερ μπρόκολου».
Το «σούπερ μπρόκολο» πωλείται εδώ και λίγο καιρό σε επιλεγμένα καταστήματα σε δύο Πολιτείες των ΗΠΑ με την επωνυμία «Beneforte». Από τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει η πώλησή του στη Μεγάλη Βρετανία και από τον Δεκέμβριο θα διατίθεται σε όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το «σούπερ μπρόκολο» ανήκει σε μια νέα κατηγορία λαχανικών, τα οποία είναι «ενισχυμένα» με έξτρα ποσότητες θρεπτικών συστατικών. Ανάμεσα τους είναι τα πορτοκάλια με περισσότερο ασβέστιο, τα μανιτάρια με αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D, οι τομάτες και οι πατάτες με σελήνιο κ.α

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΟΚ: Κουκουλοφόροι λήστεψαν ζευγάρι μαχαίρωσαν στο κεφάλι τον σύζυγο.!


Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα  στη Λάρισα...
δύο άγνωστοι δράστες, φορώντας κουκούλες, επιτέθηκαν σε 45χρονο και την 41χρονη σύζυγο του, τη στιγμή που οι δύο παθόντες έμπαιναν στο παρκινγκ τους. Ο ένας από τους δράστες τραυμάτισε με μαχαίρι τον 45χρονο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και όταν ο παθών αντιστάθηκε δέχθηκε επίθεση με μπουνιές από τον άλλο δράστη.
Οι δύο δράστες....
αφαίρεσαν την τσάντα της παθούσας, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και τράπηκαν σε φυγή.
Ο παθών μετέβη μόνος του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Οι δράστες αναζητούνται, ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.
 




Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΣΟΚ: Κουκουλοφόροι λήστεψαν ζευγάρι μαχαίρωσαν στο κεφάλι τον σύζυγο http://24wro.blogspot.com/2011/10/blog-post_946.html#ixzz1cHzJxi4z

AΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αρνήθηκε τη χημειοθεραπεία προκειμένου να γεννήσει την κόρη της!

Η Stacie Crimm έκανε την υπέρτατη θυσία...
Ενώ διαγνώστηκε με καρκίνο αρνήθηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, αφού έτσι θα σκότωνε το παιδί που κουβαλούσε στην κοιλιά της.


Η 41χρονη γυναίκα από την Αμερική, η οποία είχε διαγνωστεί ως στείρα, κατάφερε να συλλάβει προς έκπληξη τόσο δική της, όσο και των συγγενών της. Η χαρά της ήταν μεγάλη μπροστά στα ευχάριστα νέα, αλλά δυστυχώς δεν κράτησε πολύ. Λίγες μέρες μετά τη διάγνωση της εγκυμοσύνης, διαγνώστηκε με καρκίνο στο κεφάλι και στο λαιμό. Η μετάσταση των όγκων σε όλο της το σώμα ήταν ραγδαία και η ίδια αρνήθηκε να υποβληθεί σε θεραπεία προκειμένου να παραμείνει υγιές το έμβρυο. Όταν, όμως, η καρδιά της σταμάτησε για λίγο να λειτουργεί οι γιατροί αναγκάστηκαν να της κάνουν καισαρική και να βάλουν το πρόωρο μωρό στη θερμοκοιτίδα.


Η 41χρονη Stacie συνέχισε να παλεύει μιας και ήθελε να γνωρίσει την κόρη της. Ο καρκίνος, όμως, «χτύπησε» το ένα μάτι της παραλύοντας τους μύες και η ίδια ήταν πολύ αδύναμη όχι μόνο να δει, αλλά και να κρατήσει το βρέφος. 

«Της δείχναμε φωτογραφίες του μωρού και έκλαιγε, γιατί ήθελε να το κρατήσει. Ήθελα να τη βοηθήσω και δεν μπορούσα» λέει ο αδελφός της Ray.

Η Stacie κατάφερε να κρατήσει για μία φορά την κόρη της και τρεις μέρες μετά πέθανε.
Η μικρή ζει τώρα με την οικογένεια του αδελφού της Stacie Ray στην Οκλαχόμα.




Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: AΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αρνήθηκε τη χημειοθεραπεία προκειμένου να γεννήσει την κόρη της! http://24wro.blogspot.com/2011/10/blog-post_5513.html#ixzz1cHxu5TYk

Τι ντύθηκε η Cameron Diaz και έβγαλε και… χρήματα;

Τι ντύθηκε η Cameron Diaz και έβγαλε και… χρήματα;


Μπορεί από το συγκεκριμένο πάρτι για το Halloween να βγήκε ντυμένη με σακάκι και παντελόνι, ήταν όμως απλά για καμουφλάζ και το μόνο που μαρτυρούσε τι είχε ντυθεί ήταν τα χαρτονομίσματα στην κοιλιά της. Η Cameron Diaz προφανώς θέλοντας να μιμηθεί τον τελευταίο της χαρακτήρα στο Bad Teacher αποφάσισε να ντυθεί στρίπερ για το Halloween κι απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα έβγαλε και λίγα δολάρια!



Πηγή: gossip-tv.gr

«Αν ήμουν Έλληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές μου»

«Αν ήμουν Έλληνας θα είχα κάνει μήνυση στους δανειστές μου για σωματική βλάβη» αναφέρει άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, που υπογράφει ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας και συνοψίζει την εικόνα που αποκόμισαν 20 δημοσιογράφοι της που επισκέφθηκαν και έζησαν για λίγο την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.
«Αν ήμουν Έλληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές μου»

Οι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι μίλησαν με πολιτικούς, επισκέφθηκαν υπηρεσίες και ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο και το συμπέρασμα που έβγαλαν είναι ότι η «η Ελλάδα είναι μία εξαντλημένη χώρα, που υποφέρει από ένα διπλό βάρος: το χάος του χρέους που η ίδια επέβαλε στον εαυτό της και την ευρωπαϊκή πολιτική διάσωσης, που κάνει τα πράγματα χειρότερα».
Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται στο άρθρο, «η οικονομική ζωή σβήνει, η ανεργία αυξάνεται, οι νέοι άνθρωποι ονειρεύονται να φύγουν στο εξωτερικό. Και το χρέος ανεβαίνει συνεχώς χωρίς τα μέτρα να φέρνουν αποτέλεσμα».
«Αν ήμουν Έλληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές μου και το βράδυ θα κατέβαινα στο Σύνταγμα για να διαδηλώσω μπροστά στο Κοινοβούλιο, ώστε να εκφράσω την διαμαρτυρία μου για μια πολιτική κατά της κρίσης που το μόνο που κάνει είναι να την επιδεινώνει» προσθέτουν.
Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της έγκυρης εφημερίδας που αρθρογραφεί για τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας, η θεραπεία που δίνεται στην Ελλάδα τώρα θυμίζει την προσέγγιση του αμερικανού οικονομολόγου Τζέφρι Σαχς που εφαρμόστηκε στη Ρωσία του Γέλτσιν: ραγδαία απελευθέρωση του εργασιακού τοπίου και της οικονομίας, επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και τεράστιες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες.
«Δημιούργησαν το είδος καπιταλισμού της Άγριας Δύσης που ακόμη κρατά τη ρωσική κοινωνία διχασμένη σε δισεκατομμυριούχους και φτωχούς. Ο Σαχς που έμεινε γνωστός ως “Δρ. Σοκ” αναγκάστηκε να βγει και να απολογηθεί στους Ρώσους» αναφέρει.Αυτός ο ρόλος του Δρ. Σοκ έχει τώρα μεταφερθεί στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και στο Παρίσι και η ίδια θεραπεία εφαρμόζεται στην Ελλάδα, λένε οι δημοσιογράφοι.
«Αν είχαμε φερθεί στους Γερμανούς αδελφούς μας της Ανατολικής Γερμανίας όπως φερόμαστε τώρα στους Έλληνες, αυτοί θα ζούσαν ακόμη στην φτώχεια. Αυτά που κάναμε τότε για αυτούς: μηδενική φορολογία στις εταιρείες, προγράμματα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αύξηση μισθών για να δημιουργήσουμε καταναλωτική δύναμη – όλα αυτά γίνονται αντίθετα στην Ελλάδα» προσθέτουν.
Στο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας υπογραμμίζεται επίσης ότι το σπιράλ της κρίσης τρέχει όλο και πιο γρήγορα, η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής θα επιβραδύνει την αποσύνθεση της χώρας αλλά δεν θα τη σταματήσει και ότι όλα άργησαν ενάμιση χρόνο.
«Αν τότε είχε γίνει διαπραγμάτευση του χρέους σήμερα θα ήταν κάτω από 100% του ΑΕΠ. Όπως έχουν τα πράγματα η χώρα θα μείνει αποκλεισμένη από τις αγορές για πολύ καιρό» τονίζουν.

Πηγή: newsbomb.gr

Ο Leonardo DiCaprio επένδυσε 4 εκ. δολάρια στο νέο Facebook!

Ο Leonardo DiCaprio επένδυσε 4 εκ. δολάρια στο «νέο Facebook»!Αλλαγή πλεύσης για τον Leonardo DiCaprio, ο οποίος αφήνει για λίγο την show... biz και στρέφει την προσοχή του στα social media.
Το Mobli, ένα νέο κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι ο διάσημος ηθοποιός του Hollywood επένδυσε 4 εκατομμύρια δολάρια στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και θα έχει ρόλο συμβούλου.





Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Ο Leonardo DiCaprio επένδυσε 4 εκ. δολάρια στο νέο Facebook! http://24wro.blogspot.com/2011/10/leonardo-dicaprio-4-facebook_30.html#ixzz1cHNhXBAI

Βρέθηκε το μάτι του Τουταγχαμών στη Κρήτη

Στην αρχή ήταν ένας µεγάλος σβώλος από χώµα. Τίποτε το παράξενο. Οταν όµως µέσα από αυτόν...
άστραψε ξαφνικά ένα µάτι, τότε όλα άλλαξαν.

Μέσα στο πιθάρι όπου πριν από αιώνες είχε ταφεί µια οικογένεια, ανάµεσα στα οστά των νεκρών και στα πολύτιµα αντικείµενα που τους συνόδευσαν στην ταφή, αυτό το µάτι έµοιαζε να ήρθε από έναν άλλον κόσµο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Flashnews.gr

Πόσω µάλλον που ήταν ίδιο µε τα µάτια του Τουταγχαµώνα (δείτε αριστερά το εύρυμα και δεξιά τα μάτια της μάσκας του αιγύπτιου βασιλιά)

Ολόχρυσο, σε φυσικό µέγεθος, µε αιγυπτιακό µπλε ολόγυρά του (στη μεγάλη φωτογραφία) και κυρίως πανοµοιότυπο µε αυτό της χρυσής νεκρικής µάσκας του αιγύπτιου βασιλιά που πέθανε το 1323 π.Χ. Στη νεκρόπολη της Αρχαίας Ελεύθερνας στις πλαγιές της Ιδης στην Κρήτη ο οικογενειακός τάφος του 8ου-7ου αιώνα π.Χ. έκρυβε σίγουρα ένα διαφορετικό µυστικό.





Πηγή:  tsekouratoi.blogspot.com

Οι αγανακτισμένοι των γηπέδων

Το συνεχιζόμενο αδιέξοδο που βιώνει η ελληνική κοινωνία ως απόρροια της οικονομικής κρίσης δεν θα μπορούσε βέβαια να αφήσει ανεπηρέαστο το ποδόσφαιρο.
Οι αγανακτισμένοι των γηπέδων

Οι -ολοένα και πιο λίγοι… - φίλαθλοι που πηγαίνουν στα γήπεδα είναι οι ίδιοι άνθρωποι που στην καθημερινότητά τους υφίστανται περικοπές των μισθών τους, στενάζουν από τη βαριά φορολογία, ζουν υπό το φόβο της ανεργίας (αν δεν είναι ήδη άνεργοι) και χάνουν σταδιακά την ελπίδα τους για ένα καλύτερο αύριο.
Ηταν λοιπόν μάλλον αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα επιχειρούσαν να στείλουν και μέσα από τα γήπεδα τα δικά τους μηνύματα με αποδέκτες εκείνους που θεωρούν υπεύθυνους για τα σημερινά τους δεινά, δηλαδή τους πολιτικούς.
Το Οnsports είχε ήδη καταγράψει την περασμένη εβδομάδα αυτή την τάση, που ξεκίνησε από το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού, συνεχίστηκε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων και κορυφώθηκε στην 7η αγωνιστική,  όταν τα πανό πολιτικού περιεχομένου που αναρτήθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη και στο Γεντί Κουλέ στην αναμέτρηση ΟΦΗ – ΑΕΚ στάθηκαν αφορμή να διακόψουν οι «σαστισμένοι» διαιτητές τις δύο ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις (πανό αναρτήθηκε και στο παιχνίδι Πανιωνίου – Ολυμπιακού αλλά εκεί δεν υπήρξε διακοπή του αγώνα).

Πηγή: newsbomb.gr

Νέα σχέδια πολέμου από τις ΗΠΑ

Την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στον Περσικό Κόλπο σχεδιάζει να εδραιώσει η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, μετά την απόσυρση των δυνάμεων των ΗΠΑ από το Ιράκ, μέχρι το τέλος του χρόνου.
Νέα σχέδια πολέμου από τις ΗΠΑ
Η εφημερίδα "The New York Times" αποκαλύπτει με σημερινό της δημοσίευμα τα σχέδια των ΗΠΑ για να διατηρήσουν στρατιωτικές δυνάμεις σε αυτή την ενεργειακά κρίσιμη περιοχή του πλανήτη.
Επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, η εφημερίδα αναφέρει ότι θα μεταφερθούν στο Κουβέιτ νέες μάχιμες αμερικανικές δυνάμεις, ικανές να απαντήσουν άμεσα σε ανεπάρκειες της ασφάλειας στο Ιράκ ή ακόμα και σε μια στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν.
Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στο μήνα ότι οι τελευταίοι Αμερικανοί στρατιώτες θα επιστρέψουν από το Ιράκ μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη. Η απόφαση αυτή πάρθηκε, καθώς οι Ιρακινοί αξιωματούχοι δεν πείστηκαν να παραμείνουν περίπου 20.000 Αμερικανοί στρατιώτες στη χώρα και μετά το 2011, όπως και να παραταθεί γι' αυτούς η ετεροδικία.
Επιπλέον, παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ για χερσαίες δυνάμεις στο Κουβέιτ, υπάρχει και η σκέψη για αύξηση των αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή, υποστηρίζει η εφημερίδα.
Με στραμμένο το βλέμμα στο Ιράν, οι ΗΠΑ θέλουν να ενδυναμώσουν τους δεσμούς τους με έξι χώρες, σε συνεργασία με το Συμβούλιο του Κόλπου: τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ομάν.
Την ίδια ώρα, αναπτύσσεται νέα «αρχιτεκτονική της ασφάλειας» στον Περσικό Κόλπο, η οποία θα ενοποιεί περιπολίες από αέρος και θαλάσσης, όπως και την αντιπυραυλική άμυνα.
Αυτό που βρίσκεται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων είναι ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που θα μεταφερθούν στο Κουβέιτ. Την απάντηση θα τη μάθουμε τις επόμενες ημέρες, καταλήγει η αμερικανική εφημερίδα.

Πηγή: newsbomb.gr

Απίστευτο: Δείτε ποιοί έκαναν sex ζωντανά στην τηλεόραση...


 



Οι φωτογραφίες του θέματος είναι πέρα για πέρα αληθινές. Και είναι stop καρέ απο τηλεοπτική εκπομπή που τάραξε τα νερά του καθωσπρεπισμού καθώς ότι συνέβη συνέβη σε ζωντανή σύνδεση. Αναφερόμαστε βεβαίως στο Big Brother. Η παρουσιάστρια καλεί όπως συνηθίζεται στην εκπομπή αυτή τους παίκτες στο σαλόνι. Όμως δύο απο τους συνολικά 8 παίκτες που έχουν απομείνει δεν υπακούουν στην εντολή του μεγάλου αδερφού. Οι παραγωγοί του show βλέπουν το γιατί...και αποφασίζουν να δώσουν τα πλάνα...

ζωντανά στον αέρα. Οι δύο παίκτες παραδωμένοι στο πάθος κάνουν έρωτα μέσα στην τουαλέτα χωρίς να υπολογίζουν την κάμερα, που γνωρίζουν ότι υπάρχει. Βλέπετε η επιθυμία είναι τόσο μεγάλη που δε τους νοιάζει. δεν υπολογίζουν ωστόσο ότι ο σκηνοθέτης του show και οι παραγωγοί θα τους "δώσουν" στον αέρα. Για περισσοτερο απο πέντε λεπτά τηλεθεατές και κοινό μαζί με την παρουσιάστρια παρακολουθούν τις σκηνές. Η παρουσιάστρια ζητάει απο το κοινό να απομακρύνει τα παιδιά απο τους δέκτες, καθώς το show παίζει στις εννέα το βράδυ και την ίδια στιγμή δικαιολογεί την πράξη λέγοντας πώς ακόμη και το sex είναι στη ζωή μας. Και όλα αυτά συμβαίνουν στην Σλοβακία...Τον παράδεισο της Ευρώπης. Εκεί που οι γυναίκες είναι πολύ όμορφες. Τόσο όμορφες και τόσο εντυπωσιακές όπως αυτές στην Σερβία...Απίστευτο...




ΠΗΓΗ: gossip-tv.gr

Συνεχίζεται το Rally Κρήτης στο Ηράκλειο

Στις διαδρομές Καινούριο Χωριό - Επισκοπή και Καστέλι -Καλό Χωριό συνεχίζεται σήμερα το 33ο Rally Κρήτης...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η 1η μέρα του Rally , που περιελάμβανε δύο ειδικές διαδρομές και την πανηγυρική εκκίνηση.

Η ειδική διαδρομή της Αγίας Βαρβάρας κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου, που αποθέωσαν τις προσπάθειες των συμμετεχόντων και απόλαυσαν πλούσιο θέαμα.

Ταχύτερος συνδυασμός της ημέρας, οι Μανόλης Πιτσάκης – Γιώργος Πολυζώης με Mitsubishi Lancer Evo8, που κέρδισαν και τις δύο ειδικές. Ακολουθούν οι Γιώργος Περουλάκης – Γιώργος Ζωφάκης με Honda Civic, ένα δευτερόλεπτο πίσω τους βρίσκονται οι Χρήστος Παπαχριστόπουλος – Σταύρος Σταμέλος με Opel Corsa S1600, 4οι είναι οι Βασίλης Ζάχος – Βαγγέλης Ασπρόμουγκος με Cotroen C2 R2, λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο πίσω τους οι Βαγγέλης Ζάχος – Σπύρος Ζάχος με Renault Clio Ragnotti και λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου ποιο πίσω οι Γιάννης Νικολιδάκης – Μάνος Πετούσης με Peugeot 106 Rallye.




Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Συνεχίζεται το Rally Κρήτης στο Ηράκλειο http://24wro.blogspot.com/2011/10/rally.html#ixzz1cGtcKceL

Eλληνοαμερικανοί ιδρύουν με μεγάλες προσδοκίες το anti-Facebook.!


Eλληνοαμερικανοί ιδρύουν με μεγάλες προσδοκίες το «anti-Facebook»

Δεν είμαστε ένα ακόμα κοινωνικό δίκτυο... Είμαστε μια κοινωνική επανάσταση». Με αυτό το ανατρεπτικό σλόγκαν ξεκίνησε αθόρυβα τη λειτουργία του το Unthink, που περιγράφει τον εαυτό του ως αντι-Facebook. Το νέο κοινωνικό δίκτυο (www.unthink.com), με έδρα την Τάμπα της Φλόριντα στις ΗΠΑ, από την πρώτη στιγμή σημειώνει τόσο μεγάλη ανταπόκριση μεταξύ των χρηστών, που η πρόσβαση σε αυτό έχει καταστεί δύσκολη.
Είναι αξιοσημείωτο ότι την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του νέου δικτύου είχαν Ελληνοαμερικάνοι. Ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Unthink Corporation, που βρίσκεται πίσω από το δίκτυο, είναι η Νατάσα Ντέντις, ενώ συνιδρυτές είναι ο Πάνος Κοντσές (που είναι επίσης πρόεδρος) και ο Σπύρος Βέρρας (που είναι και νομικός σύμβουλος), όλοι απόφοιτοι αμερικανικών πανεπιστημίων με μεγάλη επαγγελματική και επιχειρηματική εμπειρία.
Το Unthink, που εμφανίζεται «φιλοσοφημένο» και «συνειδητοποιημένο», σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και κοινωνικής αναταραχής, ιδίως μεταξύ των νέων ανά τον κόσμο, υπόσχεται ότι δεν θα πουλήσει ποτέ τα προσωπικά δεδομένα κανενός χρήστη για να αποκομίσει χρηματικά οφέλη, ούτε θα τον «κατασκοπεύει», ούτε θα του «σερβίρει» διαφημίσεις, σε μια προφανή προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από τις πολιτικές του Facebook και άλλων κοινωνικών δικτύων.
Οι χρήστες του Unthink έχουν την πλήρη κατοχή και τον έλεγχο των προσωπικών στοιχείων τους (όνομα, ηλικία, θρησκεία, πολιτικές πεποιθήσεις κ.α.), που θα θελήσουν να προσθέσουν στο «προφίλ» τους. Η εταιρεία που λειτουργεί το Unthink και η οποία έχει λάβει κεφάλαια περίπου 2,5 εκατ. δολαρίων από επενδυτές, θα καλεί τους χρήστες να αποφασίσουν αν θέλουν κάποιες εταιρείες να «χορηγούν» τα προφίλ τους. Με τον τρόπο αυτό, το δίκτυο θα δημιουργεί διαφημιστικά έσοδα. Οι χρήστες όμως, καταβάλλοντας το ποσό των δύο μόλις δολαρίων τον χρόνο, θα έχουν τη δυνατότητα να απαλλάσσονται από οποιαδήποτε διαφήμιση.
Ποια τύχη μπορεί να έχει το Unthink απέναντι στον κολοσσό του Facebook, που πλησιάζει πλέον τα 800 εκατ. χρήστες, θα φανεί στο μέλλον. Πάντως, σύμφωνα με αναλυτές, και μόνο η εμφάνιση ενός ακόμα «εναλλακτικού» κοινωνικού δικτύου αποτελεί σημάδι των καιρών. Δεν είναι τυχαίο ότι το Unthink έχει ήδη δημοσιοποιήσει το ιδεολογικό «μανιφέστο» του, ενώ η επικεφαλής του Νατάσα Ντέντις τόνισε πως «αν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι, πρέπει να ελέγχουμε τις επικοινωνίες μας»




Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Eλληνοαμερικανοί ιδρύουν με μεγάλες προσδοκίες το anti-Facebook http://24wro.blogspot.com/2011/10/e-anti-facebook.html#ixzz1cGk8HJ8z

Ιερόσυλοι έβαλαν γκαζάκια έξω από εκκλησία στην Θεσσαλονίκη!




Ομάδα ιερόσυλων τοποθέτησε αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από τέσσερα γκαζάκια στην συμβολή των οδών Παπαγεωργίου και Αγ. Σοφίας, έξω από την είσοδο του Ιερού Ναού Αχειροποιήτου.

Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στη ξύλινη πόρτα της αυλής του Ναού. Η πυρκαγιά κατεσβέσθη εγκαίρως από ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έφτασε στο σημείο. Υπολείμματα περισυλλέγησαν από άντρες της Κρατικής Ασφάλειας ενώ διενεργείται προανάκριση.

Πηγή: prionokordela.gr

Την 11η φετινή νίκη κατέκτησε στην Ινδία ο Φέτελ.!!!

Μπορεί ο τίτλος να έχει πάει εδώ και… εβδομάδες στα χέρια του Σεμπαστιάν Φέτελ αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν είναι ικανό να κόψει τον ξέφρενο ρυθμό του πιλότου της Red Bull. Ο Γερμανός κατάφερε να κερδίσει εύκολα και αυτή την Κυριακή και μάλιστα σε μία πίστα (στην Ινδία) που φιλοξένησε για πρώτη φορά αγώνα της Formula 1.

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Τζένσον Μπάτον και Φερνάντο Αλόνσο με McLaren και Ferrari αντίστοιχα.




Διαβάστε περισσότερα:  
http://24wro.blogspot.com

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της Amy Winehouse πριν πεθάνει.!

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της Amy Winehouse πριν πεθάνει


 Λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η Amy Winehouse είχε ψελλίσει τα τελευταία της λόγια.  
«Δεν θέλω να πεθάνω" είχε πει και συνέχισε: "Δεν έχω καταφέρει ακόμα όλ' αυτά που ήθελα». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της 27χρονης τραγουδίστριας,μερικές ώρες πριν βρεθεί νεκρή στο διαμέρισμα της στο Camden, στις 23 Ιουλίου. Τις λέξεις αυτές θυμάται η προσωπική της παθολόγος Christina Romete, στην οποία και εκμυστηρεύτηκε την επιθυμία της να ζήσει.





Πηγή: gossip-tv.gr

Κύμα μετανάστευσης επιχειρήσεων στην Αλβανία.!!




Κάποτε οι Αλβανοί ερχόντουσαν στην Ελλάδα για ενα καλύτερο αύριο. Τώρα, ολόκληρες ελληνικές επιχειρήσεις μεταναστεύουν σε αυτήν.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα δέχτηκε τον τελευταίο χρόνο (2010) περίπου 400 αιτήματα από ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρθηκαν για πληροφορίες που αφορούν την αγορά της Αλβανίας. Αντίστοιχος είναι ο αριθμός και για το 2011.

Οι εταιρείες, στην πλειονότητά τους, δεν διευκρινίζουν εάν ο στόχος της έρευνάς τους αφορά εξαγωγή ή και εγκατάσταση. Παράλληλα, βάσει των στατιστικών δεδομένων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι ελληνικές εξαγωγές προς την Αλβανία συνεχίζουν να αυξάνονται.

Σήμερα στην Αλβανία δραστηριοποιούνται 270 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, ενώ πάνω από 100 αξιόλογες αλβανικές επιχειρήσεις σχετίζονται με την Ελλάδα.

Από στοιχεία της Αλβανικής Ενωσης Τραπεζών προκύπτει ότι το σύνολο των τραπεζών ελληνικών συμφερόντων το 2010 κατείχε το 23,4% της αξίας του συνόλου των στοιχείων ενεργητικού της τραπεζικής αγοράς (1,7 δισ. ευρώ) και το 20,6% της αξίας των καταθέσεων.

Πηγή: prionokordela.gr

Στο σφυρί τα ασημικά για να αποφύγουν την κρατικοποίηση.!


Στο σφυρί τα ασημικά για να αποφύγουν την κρατικοποίηση
Σε έναν Αγωνιώδη αγώνα δρόµου αναζήτησης των κουρεµένων κεφαλαίων τους αποδύονται...
οι ελληνικές τράπεζες µετά τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.


Μέσα στους επόµενους οκτώ µήνες οι τράπεζες θα πρέπει να καλύψουν κεφάλαια ύψους 22 δισ. ευρώ (συµπεριλαµβάνονται και οι απαιτήσεις που θα προκύψουν από τους ελέγχους της ΒlackRock), µε την πώληση της βαλκανικής περιουσίας τους να µοιάζει µονόδροµος και µε την απειλή των κρατικοποιήσεων να επικρέµαται ως "µπαµπούλας".

Το κρίσιµο θέµα της επανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών αναδεικνύεται ως το κορυφαίο της απόφασης για κούρεµα 50% στα οµόλογα του Δηµοσίου, ενώ έχει καταστεί ως µείζονα πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Και αυτό γιατί από την ταχύτητα εξεύρεσης των κεφαλαίων αυτών θα εξαρτηθεί η τύχη των ιδιωτικών τραπεζών που το... αµάρτηµά τους ήταν το ότι στήριξαν την ελληνική οικονοµία αγοράζοντας κρατικούς τίτλους, αλλά και το µέλλον της αγοράς και της οικονοµίας γενικότερα, αφού το ζήτηµα πλέον είναι πότε θα ανοίξουν ξανά οι γραµµές ρευστότητας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Ανώτατα στελέχη της τραπεζικής αγοράς µάς επισήµαναν ότι είναι νωρίς ακόµη να αποτιµήσουν τη ζηµιά από τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου, αφού πρέπει να διευκρινιστούν πολλές λεπτοµέρειες, παραδέχονται ωστόσο ότι "νυν υπέρ πάντων ο αγώνας". Αναφέρονται σε έναν αγώνα που ξεκινά από αύριο µε την αποτύπωση της ζηµιάς που θα υποστούν και θα κορυφωθεί τον Ιούνιο του 2012, όπου ή θα έχουν συγκεντρώσει τα απαιτούµενα δισεκατοµµύρια ευρώ η κάθε µια ή θα αναζητήσουν βοήθεια από το Ταµείο Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας και θα περάσουν αναγκαστικά στις αγκαλιές του κράτους.

Στο έγγραφο των συµπερασµάτων της Συνόδου επισηµαίνεται ρητά ότι η Ευρωζώνη δεσµεύεται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Οπως αναφέρεται, µάλιστα, οι Ευρωπαίοι θα παράσχουν πιστωτική αναβάθµιση (credit enhancement) ώστε να διασφαλιστούν τα collaterals των ελληνικών τραπεζών και η άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ.



Οι τράπεζες θα πρέπει να αναζητήσουν κεφάλαια από ιδιωτικές πηγές και ακολούθως από τις εθνικές κυβερνήσεις. Εφόσον οι δύο αυτές πηγές δεν είναι ικανές να τις ενισχύσουν, τότε το EFSF θα παράσχει τα κεφάλαια.

Ετσι, η πρώτη προσπάθεια των ελληνικών τραπεζών είναι να αναζητήσουν κεφάλαια από τους µετόχους τους µέσω αυξήσεων κεφαλαίων, καθώς και από την αξιοποίηση των παγίων στοιχείων τους, κυρίως δε από την πώληση των θυγατρικών τους στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου πρωταγωνίστησαν την προηγούµενη 20ετία και για πολλές αποτέλεσε τεράστια πηγή κερδοφορίας.
Η "χασούρα"

Αυτό που έχουν να αντιµετωπίσουν οι τράπεζες είναι διαφορετικό στην κάθε µια, αφού εξαρτάται από τα οµόλογα που έχουν στην κατοχή τους, αλλά και τις επιλογές που έχουν. Ετσι, χωρίς να υπολογίζονται τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν µετά τους ελέγχους της BlackRock, η Εθνική µπορεί να χρειαστεί περίπου 3,5 δισ. ευρώ, πόσο που µπορεί να καλυφθεί από την πώληση της Finasbank. Βέβαια, πολλοί πιστεύουν ότι εάν πουληθεί η τουρκική τράπεζα, τότε η ΕΤΕ θα χάσει τη µοναδική πηγή κερδοφορίας που µπορεί να έχει τα επόµενα χρόνια.

Η νέα τράπεζα AlphaEurobank θα χρειαστεί περίπου 2,7 δισ. ευρώ, µε τον νέο µέτοχο, που είναι το fund του Κατάρ, να καλείται να σηκώσει το µεγαλύτερο βάρος. Πρώτος στόχος της νέας διοίκησης είναι να ολοκληρωθεί νοµικά η συγχώνευση των δύο τραπεζών και στη συνέχεια οι µέτοχοι θα αναζητήσουν τα επιπλέον κεφάλαια µέσω της αύξησης και του οµολογιακού που έχουν ανακοινώσει.
Η Πειραιώς θα χρειαστεί περίπου 1,9 δισ. ευρώ, µε τους µεγαλοµετόχους του οµίλου να πρέπει να αυξήσουν σηµαντικά τη θέση τους µε ρευστά διαθέσιµα, ενώ θα προχωρήσει και σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.

Η Αγροτική Τράπεζα θα χρειαστεί 1,8 δισ. ευρώ και το Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο 1,5 δισ. ευρώ, ενώ η Τράπεζα Κύπρου θα χρειαστεί 500 εκατ. ευρώ και η Marfin 600 εκατ. ευρώ νέα κεφάλαια. Οι σωρευτικές ζηµίες για τις επτά τράπεζες ανέρχονται σε 12 δισ. ευρώ, που, µαζί µε το αρχικό PSI από το haircut του Ιουλίου κατά 21%, φθάνουν τα 18 δισ. ευρώ. Οµως µέχρι τον Ιούνιο πρέπει να βρουν τα 12, αφού τα κεφάλαια του προηγούµενου haircut τα ενέγραψαν στα αποτελέσµατα 6µήνου ως ζηµίες. Αρα οι καθαρές ζηµίες διαµορφώνονται στα 12 δισ. ευρώ.

Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι οι νέες καθαρές ζηµίες των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται στα περίπου 12 δισ. ευρώ, αν και το ακριβές ποσό θα εξαρτηθεί από το εύρος των οµολόγων που θα ενταχθούν. Πάντως, όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση του πρώτου PSI, το 21% haircut για ορισµένες τράπεζες δεν ήταν 21% αλλά 14% µε 15%.

Σε κάθε περίπτωση, οι ελληνικές τράπεζες θα µπορούσαν είτε από τους µετόχους είτε από πώληση στοιχείων να καλύψουν τις απώλειες, αλλά εάν δεν υπήρχε το πρόβληµα της BlackRock που τις αναγκάζει να βρουν επιπλέον κεφάλαια.

Σηµειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) ανακοίνωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια ύψους 30 δισ. ευρώ, τα οποία καλύπτονται από το ισχύον πακέτο διάσωσης, ενώ συνολικά για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών θα χρειαστούν 106 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Στο σφυρί τα ασημικά για να αποφύγουν την κρατικοποίηση http://24wro.blogspot.com/2011/10/blog-post_3133.html#ixzz1cGD5S8sI

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost