Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Η Mazda αναπτυσσει νεο Wankel κινητηρα!!!




Η Mazda το έχει δηλώνει ότι θα υπάρξει νέος wankel κινητήρας στο μέλλον με τον γενικό διευθυντή κινητήρων της Mazda, Mitsuo Hitomi, να δηλώνει ότι αναπτύσσουν ένα νέο περιστροφικό κινητήρα ο οποίος θα πληροί τα στάνταρ των εκπομπών CO2 του μέλλοντος και θα τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει το RX-8.

Η Mazda δηλώνει ότι με την σημερινή τεχνολογία που υπάρχει είναι ικανή να κατασκευάσει έναν νέο wankel κινητήρα ο οποίος θα είναι αξιόπιστος, αποδοτικός και οικονομικός. Ο Hitomi δήλωσε χαρακτηριστικά:


Νομίζουμε ότι έχουμε βρει έναν τρόπο να βελτιώσουμε την οικονομία των περιστροφικών κινητήρων ώστε αυτοί να έχουν παρόμοια κατανάλωση με αυτή των συμβατικών εμβολοφόρων κινητήρων, και πιστεύουμε ότι μπορούμε να βγάλουμε τον κινητήρα αυτό στην αγορά.

O Hitomi μίλησε και για ένα νέο τρόπο ανάφλεξης αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες γι’αυτό. Παλαιότερα είχαμε διαβάσει ότι η Mazda φαίνεται ότι έχει αναπτύσσει έναν περιστροφικό κινητήρα ο οποίος δεν διαθέτει κλασικά μπουζί, αλλά μπουζί από λέιζερ. Πολλές λεπτομέρειες δεν έχουνε γίνει γνωστές, εκτός του ότι σύστημα αυτό κάνει τον κινητήρα να σφραγίζεται καλύτερα, να είναι αποδοτικότερος και να έχει μειωμένες εκπομπές CO2.


πηγή: autoblog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost