Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Παπαδημος: "Οι τραπεζες θα πρεπει να χρηματοδοτησουν επενδυσεις"



Νέα μέτρα προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαδήμος τα μέτρα αυτά θα στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό της δημοσίας διοίκησης. "Έχει έρθει η ώρα να αντικατασταθεί ο φαύλος κύκλος της ύφεσης στης δημόσια διοίκηση".


Με τη φράση "γυρίζω αισιόδοξος στην Αθήνα" και ένα χαμόγελο ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, μετά τη Σύνοδο Κορυφής των 27 στις Βρυξέλλες.

Το πρώτο πράγμα που τόνισε είναι ότι "η Ανάπτυξη αποτελεί πλέον την κορυφαία προτεραιότητα". Ο κ Παπαδήμος τόνισε ότι "δημιουργούνται συνθήκες που θα κάνουν πιο εύκολη την έξοδο από την κρίση". Προανήγγειλε επίσης τη λήψη μέτρων για τη ρευστότητα και την απασχόληση".



Συνεχίζοντας είπε: "H Ελλάδα αλλάζει και είναι ώρα να κοιτάξουμε μπροστά. Η Ευρώπη μας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης. Ας μην την διαψεύσουμε. Η Ελλάδα μπορεί και θα το αποδείξει".

"Προχωράμε χωρίς καθυστέρηση σε μέτρα ανάπτυξης, που θα αλλάξουν το κλίμα", ανέφερε και στη συνέχεια έθεσε ως προτεραιότητες:

-Την αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ με προτεραιότητα προγράμματα που στηρίζουν τις επιχειρήσεις και δίνουν δουλειά σε ανέργους,

- Την αξιοποίηση πόρων για να «ξεκολλήσουν» τα έργα κατασκευής αυτοκινητοδρόμων,

- Την εξεύρεση πόρων για στήριξη των επενδύσεων

- Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για επαρκή χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας

- Την καλύτερη οργάνωση των εξαγωγών για να σταθεροποιηθεί η καλή εικόνα των τελευταίων χρόνων,

- Την επιτάχυνση των διαδικασιών για αξιοποίηση των ΑΠΕ και των υποθαλάσσιων πηγών ενέργειας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν καλύτερα οι πόροι του ΕΣΠΑ, μεταφέροντας κονδύλια σε προγράμματα που έχουν ζήτηση, ενώ θα πρέπει να "ξεμπλοκάρουν" και τα έργα των μεγάλων οδικών αξόνων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα πρέπει να οργανωθούν καλύτερα οι πολιτικές των εξαγωγών, ενώ θα πρέπει να επιταχυνθεί και η πολιτική αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επιπλέον, υπογράμμισε τις προσπάθειες για έναν αποδοτικότερο φοροεισπρακτικό μηχανισμό, για τον περιορισμό της παραοικονομίας, καθώς και για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα και ότι θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν επενδύσεις μέσα από το τραπεζικό σύστημα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να παραμείνει πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές, ο κ. Παπαδήμος αρκέστηκε να πει ότι όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της, θα αποφασιστεί η ημερομηνία για τις κάλπες. "Αλλες σχετικές αποφάσεις", πρόσθεσε, "θα ληφθούν μετά τις εκλογές".

Χαιρέτισε επίσης την επανεκλογή του Βαν Ρομπάι.


πηγή: 247news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost