Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

8 τροποι για να ειναι αστειο το “Hangover 3”

Η αναπόφευκτη τρίτη ταινία ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες δίχως να αποκαλύπτεται η πλοκή της. Εμείς γεμίζουμε το κενό.

 
Την πρώτη ταινία με τις καφροπεριπέτειες της wolfpack τη λατρέψαμε και δε μπορούσαμε να σταματήσουμε να τη βλέπουμε. Τη δεύτερη την περιμέναμε με περιέργεια και μια κάποια ανυπομονησία, τα περάσαμε τέλεια και με το wolfpack, όλα τέλεια. Μόνο που η ταινία δε βλεπόταν. Με την έννοια πως κάθε αστείο, κάθε ατάκα, κάθε ανατροπή, κάθε σεναριακή στρομφή, και γενικώς όλη η δομή του αστείου, ήταν καρμπόν του πρώτου.

Ήταν η κυνικότερη ίσως περίπτωση σίκουελ των τελευταίων χρόνων, όμως καθότι απέφερε τα ίδια αποτελέσματα στο box office η ύπαρξη και τρίτης ταινίας θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη. Ανακοινώθηκε πράγματι πριν λίγες μέρες, για το επόμενο καλοκαίρι, με την επιστροφή όλης της wolfpack, πλην του δύσμοιρου Νταγκ (Justin Bartha) ο οποίος στις δύο πρώτες ταινίες απλά ξέμενε κάπου ενώ οι άλλοι τρεις το ζούσαν.

Εκτός όμως από τον Νταγκ, απ’την ανακοίνωση έλειπε και μια ιδέα περί την πλοκής της τρίτης ταινίας, η οποία κατά τον σκηνοθέτη Todd Phillips θα κλείσει αυτή την “τριλογία καταστροφής, χάους και ανώριμων συμπεριφορών”.

Κοιτάχτε, εμείς είμαστε όσο γίνεται περισσότερο υπέρ των ανώριμων συμπεριφορών, οπότε για το “Hangover” θέλουμε πάντα τα καλύτερα. Αυτά είναι 8 σενάρια που θα μας έκαναν να ενθουσιαστούμε ξανά για αυτό:





Hangover III: Athens

Όχι επειδή το παίρνουμε τοπικιστικά, αλλά το να επιβιώσεις στην Αθήνα παρουσιάζει ένα κάποιο ζόρι. Η αξέχαστη-ξεχασμένη νύχτα θα ήταν σε μπαρότσαρκα στο ιστορικό τρίγωνο, το wolfpack θα διέμενε στο A for Athens, θα προσπαθούσαν να θυμηθούν τα βήματά τους καθώς κάθονται δίπλα στη θέα της Αθήνας, και η Οδύσσειά τους θα είναι να κινηθούν σε μια πόλη παραλυμένη από απεργίες καθώς ψάχνουν να βρουν, πχ, τον Έλληνα ξάδερφο του Άλαν. (Κλείσιμο του ματιού στην καταγωγή του Zach.)





Hangover III: The Final Chapter

Στο στυλ των “τελευταίων κεφαλαίων” των σειρών τρόμου όπου ο ήρωας (Φρέντι Κρούγκερ, Τζέισον κλπ) πεθαίνει υποτίθεται οριστικά απλά στο τέλος θα ξεπροβάλλει ένα χέρι από την κόλαση πχ. Εδώ η wolfpack θα ζει την Πιο Τρελή Περιπέτειά της, και στο τέλος θα μπαίνουν σε πρόγραμμα απεξάρτησης από το αλκοόλ. Μετά τα credits του τέλους, θα βλέπουμε τον Φιλ να φτάνει σπίτι και να ανοίγει το ψυγείο του το οποίο ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΜΠΥΡΕΣ. (Τρελή ευκαιρία και για γερό product placement.)





Hangover: Alan Goes Crazy

Εδώ παρατάμε την αρίθμηση στον τίτλο, όπως είναι η τάση στο Hollywood αυτή την περίοδο, και επιλέγουμε αντ’αυτού ξερό υπότιτλο. Η ταινία θα ακολουθεί την πλοκή που είχε προταθεί σε κάποιο στάδιο, όπου ο Άλαν μπαίνει στο τρελάδικο και οι άλλοι τον βοηθούν να αποδράσει. Αυτό ακούγεται τόσο ό,τι νά’ναι που πραγματικά θα θέλαμε να το δούμε να συμβαίνει. Μπόνους: Άχαστη ευκαιρία για τον Γαλιφιανάκη να ξεφύγει πλήρως.





Tyson

Ξέρεις τι; Ας αφήσουμε τελείως, όχι μόνο την αρίθμηση αλλά και τον τίτλο. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ημι-σίκουελ, ημι-spin-off όπου η wolfpack θα το ζει με τον Mike Tyson, θα χάνονται αυτοί, και για την υπόλοιπη ταινία ο τρελο-Mike θα προσπαθεί να τους βρει. Στην πορεία θα ανακαλύψει τον Άλαν σε μια τρύπα της Μανίλα και μαζί θα ψάχνουν τον Φιλ και τον Στου. Να δούμε αν θα αρέσει και στον Bradley Cooper ο Ρόλος Justin Bartha.





Hangover III: New York ή Hangover III: Miami

Την τελευταία φορά που ένα franchise κινήθηκε από το Λας Βέγκας στη Νέα Υόρκη ή το Μαϊάμι δεν του πήγαν άσχημα τα πράγματα. Σκέψου το μπόνους: Τη wolfpack θα τη βοηθάει στην έρευνά της και ο Οράτιος Κέιν. “THIS wolfpack.... is about to howl.”





Hungover

Άλλο ένα trend στην τιτλοφόρηση σίκουελ: Μικρή παραλλαγή του πρωτότυπου τίτλου και ξανά βλέπουμε το ίδιο πράγμα με την πρώτη ταινία (βλέπε “The Fast and the Furious” που γίνεται “Fast & Furious” μετά από 2 σίκουελ και είναι βασικά το ίδιο πράγμα). Ναι, θα πεις ότι και το δεύτερο “Hangover” ίδιο ήταν ούτως ή άλλως. Ναι, δεν καταλαβαίνω το πρόβλημά σου.





Hangover 0: Keg!

Ίσως το κοιτάμε λάθος το ζήτημα. Hollywood είναι αυτό, και τι κάνει όταν δεν έχει πού να πάει μια ιστορία; Την παίρνει από την αρχή! Σε αυτό το πρίκουελ του αρχικού “Hangover” βλέπουμε τον Φιλ και τον Άλαν όταν πήγαιναν κολλέγιο και το ζούσαν δίχως έλεος στα πάρτι της αδερφότητας ΓΛΦ. (Κλείσιμο ματιού.) Σε μια Απίστευτη Ανατροπή που κανείς δεν είδε να έρχεται, ο Στου τυχαίνει κι αυτός να πηγαίνει σε γειτονικό πανεπιστήμιο, αλλά είναι Σοβαρός Φοιτητής και τυχαίνει από μια Απρόβλεπτη Σύμπτωση να βρεθεί στο πάρτι των οργίων με Ξεκαρδιστικά Αποτελέσματα. Στο τέλος της ταινίας θα του έρχεται ένα γεμάτο Keg στο κεφάλι με αποτέλεσμα να παθαίνει αμνησία και να ξεχνά ότι είχε γνωρίσει ποτέ τον Άλαν και τον Φιλ. Ο Φιλ ήταν ούτως ή άλλως πολύ μεθυσμένος για τον θυμάται. Ο Άλαν είναι ΤΡΕΛΟΣ.

(Όσο το αναλύουμε περισσότερο, είμαστε όλο και πιο πεπεισμένη πως κάπου εδώ μέσα κρύβεται μια πολύ πετυχημένη νεανική σαπουνόπερα για το κανάλι CW.)





Hangover III: Wolfpack In Space

Ας το παραδεχτούμε. Δεν υπάρχει ιδέα για franchise που δεν γίνεται 23% πιο cool αν τη μεταφέρεις στο διάστημα. Και μη βιαστείς να πεις πόσο βλακεία ήταν το “Jason X”. Θυμήσου πόσο δε βλέπονταν τα αμέσως προηγούμενα για να συνειδητοποιήσεις πως ναι, ήταν βελτίωση. Οπότε ετοιμάσου: “Γιατί στο διάστημα, κανείς δε μπορεί να σε δει να μεθάς.”


πηγή: oneman.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost