Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Επισημο: Συνεργασια GM και PSA, το πρωτο κοινο μοντελο το 2016




Δεν άργησε να έρθει και το επίσημο δελτίο τύπου αφού η General Motors και η PSA Peugeot-Citroën ανακοίνωσαν την συνεργασία τους. Στόχος των δύο κολοσσών της αυτοκίνησης είναι δημιουργήσουν μια κοινή πλατφόρμα αλλά και να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία για την προμήθεια προϊόντων και άλλων αγαθών από τους παγκόσμιους προμηθευτές τους. Με απλά λόγια θέλουν να μειώσουν το κόστος παραγωγής των μοντέλων τους.

Η GM και η PSA θα μοιραστούν μερικές πλατφόρμες, πάνελ, αλλά και εξαρτήματα των αυτοκινήτων τους σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να επιτευχθεί μείωση του κόστους παραγωγής και αύξηση των κερδών τους, με ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών CO2. Οι δύο εταιρίες θα επικεντρωθούν κυρίως σε μικρά και μεσαία αυτοκίνητα, σε MPV αλλά και σε SUV και αν όλα πάνε σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, το πρώτο κοινό αυτοκίνητο θα βγει στην αγορά το 2016.

Ως μέρος της συμφωνίας, η PSA Peugeot-Citroën θα αυξήσει κατά 1 δις ευρώ το μετοχικό της κεφάλαιο με την GM να αποκτά το 7% της Γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

O CEO της GM, Dan Akerson, δήλωσε ότι:


Η συνεργασία αυτή θα φέρει μια τεράστια ευκαιρία και για τις δύο εταιρίες. Εκτός από τα κοινά σχέδια, η GM θέτει τις βάσεις για μια μακροπρόθεσμη βιώσιμη κερδοφορία στην Ευρώπη.

Από την μεριά του, ο πρόεδρος της PSA Peugeot-Citroën Philippe Varin δήλωσε ότι:


Αυτή η συνεργασία είναι εξαιρετική και για τις δύο εταιρίες αφού μπορεί να αποφέρει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης.




πηγή: autoblog


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost