Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Αποκριατικες εκδηλωσεις στη Θεσσαλονικη!





Αποκριάτικη γιορτή για παιδιά
Μια ξεχωριστή αποκριάτικη εκδήλωση για παιδιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στις 11:00, στο φουαγιέ του Δημαρχείου, από τα μέλη της Καλλιτεχνικής Παιδαγωγικής Ομάδας «Σχεδία στην Πόλη» με την οργανωτική φροντίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Το φουαγιέ του Δημαρχείου θα μεταμορφωθεί σε έναν πολύχρωμο και ζωντανό χώρο υποδοχής και φιλοξενίας των παιδιών, που θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πλήθος διασκεδαστικών δράσεων, με τη συνδρομή παιδαγωγών και εμψυχωτών. Ξυλοπόδαροι, κουκλοθέατρο, εργαστήρια ζωγραφικής χαρταετού και κατασκευής μάσκας ξυλοπόδαρους, μουσικοκινητικά παιχνίδια, χορός με μουσική από DJ, καθώς και ο παραδοσιακό αποκριάτικο χορό γύρω από το γαϊτανάκι! Η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πλαισιώσει τη γιορτή, με μουσική στο κλίμα των ημερών.
Για την Καθαρά Δευτέρα
Χαρταετοί στον Κέδρινο Λόφο
Εκδήλωση για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας διοργανώνει η 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το δήμο Νεάπολης-Συκεών για την αναβίωση των πατροπαράδοτων εθίμων και για το πέταγμα του χαρταετού. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον Κέδρινο Λόφο (πλατεία Π. Τσάτρα).
Στους παρευρισκόμενους θα διανεμηθούν παραδοσιακά εδέσματα, όπως λαγάνες, χαλβάδες κ.ά., καθώς και χαρταετοί, προκειμένου να αναβιώσει το πατροπαράδοτο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας, μέσα στο πλαίσιο γιορταστικής ατμόσφαιρας. Στο πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, το συγκρότημα του Παραδοσιακού Λαογραφικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης» και το μουσικό συγκρότημα «Τα τύμπανα του Πύργου και ο Άρης Παπανικολάου». Ώρα έναρξης: 10:00
Νηστίσιμα εδέσματα στην Τούμπα
Τα κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας θα γιορτάσουν οι κάτοικοι της Τούμπας στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Κλεάνθους 57, με την οργανωτική ευθύνη της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο Σύλλογος Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής παράδοσης «ΙΔΑΙΑ ΓΗ» με επταμελές παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα. Στους παρευρισκόμενους θα διανεμηθούν νηστίσιμα εδέσματα.
Όλοι μια παρέα στο άλσος της Νέας Βενετίας
Με την παραδοσιακή φασολάδα στα καζάνια και παραδοσιακά εδέσματα και με το σύνθημα «Είμαστε όλοι μια παρέα» θα γιορτάσει η 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης τα Κούλουμα στο Άλσος της Νέας Ελβετίας την Καθαρά Δευτέρα, από στις 11:30 το πρωί. Θα εμφανιστούν το μουσικό συγκρότημα «Οι Φίλοι» σε μια λαϊκή συναυλία και μαθητικά σχήματα χορευτικών και μουσικών παραστάσεων Γυμνασίων και Λυκείων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας.
Γλέντι στην Τριανδρία
Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012, στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας (Τρικούπη 29 και Τζουμαγιάς 1) θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση, με ώρα έναρξης 11:00. Η εκδήλωση, την οποία διοργανώνει η Δημοτική Κοινότητα Τριανδρίας σε συνεργασία με το 12ο σύστημα Δασοπροσκόπων Τούμπας-Τριανδρίας, περιλαμβάνει μαγείρεμα φασολάδας, κατασκευή χαρταετού, φαγοπότι, χορό και παιχνίδι.

πηγή: .e-radio.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost