Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΙΔΙΟΣ ΚΙ ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΟΣ. ΚΑΙ ΜΕ ΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΓΟΥΝΕΣ!



Το "Τσαντίρι" στήθηκε στον αέρα του ALPHA μετά από καιρό με σαφώς λιγότερες αλλαγές απ' όσες φημολογούνταν. Κι αυτό είναι και καλό και κακό.

Η τηλεόραση φείδεται ανθρώπων που λατρεύουν τους αβέβαιους πειραματισμούς. Ειδικά όταν οι ίδιοι άνθρωποι έχουν βρει μια blockbuster συνταγή που δεν ξέρω κατά πόσο κι εμείς, οι απ' έξω, θα την εγκαταλείπαμε αν ήμασταν στη θέση τους. Ο Λάκης Λαζόπουλος έχει βρει μια τέτοια συνταγή και παρά τις φήμες που ήθελαν την επιστροφή του στα live "Τσαντίρια" στον ALPHA να συνδυάζεται ακόμη και με αλλαγή στο όνομα της εκπομπής(!), παρουσιάστηκε μπροστά στο κοινό του σαν να μην πέρασε μια μέρα. Σαν να μην πέρασαν τρεις μήνες.

Είτε διατείνεσαι πως αυτός θα έπρεπε να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός μας, είτε πιστεύεις ότι τα έχει σχεδόν φτιάξει (μετά από έντονο φλερτ) με τον λαϊκισμό, το βέβαιο με τον Λάκη είναι ότι παίρνει εξαιρετικά στα σοβαρά τη δουλειά του και (μάλλον γι' αυτό) κυριεύεται από πολλά κιλά άγχους. Κι επειδή τα μεγάλα κενά διαστήματα χωρίς live έκθεση στο κοινό είναι καλοί αγωγοί του άγχους στο μυαλό ενός καλλιτέχνη, το πρώτο δεκάλεπτο της πρώτης του εμφάνισης για το 2012 ήταν περισσότερο αργό και αγχωμένο παρά δυναμικό.

Περήφανα γηρατεία και ολίγον από Μίζενς

Με τη σκηνή γεμάτη πολύχρωμα σημαιάκια και 5-6 λάβαρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Λάκης έμοιαζε στο ξεκίνημα πιο αργός από αυτό που θα περίμενες σε ένα comeback, με αναφορές στο Μνημόνιο 2 ("ψηφίστηκε ένα ολόκληρο Μνημόνιο μέχρι να σας ξαναδώ"), με αιχμηρά σχόλια προς τον ΓΑΠ ("πανάσχετος", αν και λίγοι πλέον ασχολούνται μαζί του) και με τον εαυτό του σε muppet mode να κάνει ένα ολιγόλεπτο cameo-διάλογο με τον πραγματικό Λάκη από την άκρη της σκηνής. Αν κάτι όρισε το πρώτο μισάωρο, αυτό ήταν οι κλασικές αναφορές του στην τρίτη ηλικία (με ανέκδοτα για γιαγιάδες, κλιπ με γιαγιάδες και βρισίδι από γιαγιάδες).



Η αποκάλυψη της ημέρας για τον βουλευτή του ενός εκατομμυρίου ευρώ που τελικά ήταν επιχειρηματίας του ενός εκατομμυρίου δολαρίων (και σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη) σχολιάστηκε μάλλον απαλά, ενώ το παρθενικό "κούνημα του δαχτύλου" (ύφος σήμα-κατατεθέν του Λάκη) ήρθε (ορθά νομίζω) για τον συμβιβασμό και το "περασμένα-ξεχασμένα" μεταξύ ελληνικού κράτους και Siemens.

Το θέατρο της Τρίτης


Να, για παράδειγμα, ένα πράγμα που δεν θα μου έλειπε τώρα που γράφω το aftermath του πρώτου Λαζόπουλου της χρονιάς είναι το κλασικό σκετς με την Ελένη Γερασιμίδου. Εκτιμώ πολύ την ηθοποιό, εκτιμώ τους ρόλους που έχει γεννήσει το κεφάλι του Λάκη, αλλά θεωρώ επιεικώς βαρετό να παίζεται ξανά και ξανά το κλασικό σκετς μεταξύ των δύο με τα κλασικά αστεία για το πρόβλημα στύσης και άντε πάλι από την αρχή.

Το δόγμα "ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει" εφαρμόστηκε, οι περισσότεροι fans του "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" πιθανότατα δεν θα γκρινιάξουν ποτέ βλέποντας αυτό το δίδυμο με πάνω-κάτω το ίδιο σενάριο στη σκηνή (οι τηλεθεατές κι αν σιχαίνονται τους πειραματισμούς στα αγαπημένα τους προγράμματα...), αλλά το ίδιο δύσκολα θα πεταχτούν από τον καναπέ ενθουσιασμένοι. Κάποιο καινούργιο αστείο/θέμα θα βοηθούσε την κατάσταση.

Παρ' όλ' αυτά, το highlight της εκπομπής ήρθε στο τέλος αυτού του σκετς με την ευρηματική διασκευή του Λαζόπουλου στο βραζιλιάνικο "Ai se eu te pego!" που έχει γονατίσει τα ραδιόφωνα. Αυτό το "άι" κάποιος έπρεπε να το εκμεταλλευτεί και η αλήθεια είναι ότι ο Λάκης το έφερε 100% στα μέτρα μας. "Πόσα; Τόσα (μετά άσεμνης χειρονομίας)! Ασήμωσε και πάρ'τα" και "άι δεν αντέχω, άι, άι, δεν την παλεύω". Ο κόσμος (πολύ κόσμος στο πλατό, σε λίγο θα τους δούμε να κρέμονται από τα φώτα) το καταχάρηκε.

Με τη Ρώπα, καλύτερα

Η δεύτερη ώρα της εκπομπής ήταν καλύτερη από την πρώτη. Δεύτερο θεατρικό στα καπάκια, αυτή τη φορά με παρτενέρ τη Χρύσα Ρώπα, η οποία έκλεψε την παράσταση μάλλον με πράγματα που δεν ήταν προγραμματισμένα να πει ή να κάνει. Κι εδώ οι κλασικές γραμμές του σκετς (πχ. Ρώπα μαινόμενη κατά Παπανδρέου και Πετσάλνικου) δεν ήταν κάτι καινοτόμο, αλλά κάτι τα λόγια της που μπέρδεψε, κάτι μια παρολίγον τούμπα της και η κοφτερή αντίδραση του -σαφώς πιο χαλαρού- Λάκη "μωρή, πονάς ή γελάς;" έβαλαν τους τηλεθεατές του "Τσαντιριού" σε τροχιά laughing mode. Συμπαθές γεγονός και η συμμετοχή του Γιάννη Μποσταντζόγλου στο σκετσάκι.

Σε αντίθεση με τις φήμες για πολλές και κρίσιμες αλλαγές στο σόου του Λάκη, αυτό που είδαμε την Τρίτη (28/2) ήταν περισσότερο μια υπενθύμιση, ένα best-of των στιγμών του προ της "χειμερινής" διακοπής "Τσαντιριού". Ο Λαζόπουλος στηρίχτηκε στα μεγάλα του ατού, σε αυτά που έχουν τραβήξει το κάρο με τόση επιτυχία μέχρι εδώ.


Τα βίντεο Τα βίντεο ήταν λιγοστά, οι εκρήξεις του Λάκη μετρημένες, η Γερασιμίδου και η Ρώπα πάλι εκεί, το άγχος και οι αμφιβολίες του παρουσιαστή το ίδιο, η αγάπη του κόσμου εμφανέστατη.
Η ανάγκη του να βγει κάποιος και να τα πει βρήκε ξανά αυτόν τον κάποιον στο πρόσωπο του Λάκη και η λογική λέει ότι σε 2-3 Τρίτες από σήμερα, το "Τσαντίρι" και ο Λαζόπουλος θα έχουν ξαναβρεί απόλυτα τα πατήματά τους, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Σε μια πρόταση, δεν πρέπει να υπάρχει φανατικός της εκπομπής που να απογοητεύτηκε με το πρώτο, μεταμνημονιακό "Τσαντίρι". Σε μια άλλη, εξίσου έγκυρη πρόταση, ο Λάκης δεν πρέπει να κέρδισε πολλούς καινούργιους οπαδούς με το πρώτο "Τσαντίρι" της χρονιάς. Βέβαια, επειδή οι άμυνες είναι αυτές που κερδίζουν τα πρωταθλήματα, το πρωταρχικό ζητούμενο, δηλαδή το μηδέν παθητικό επετεύχθη. Ο Λάκης δεν έχασε κανέναν οπαδό του το βράδυ της τελευταίας Τρίτης του Φλεβάρη.

Όσον αφορά το τέταρτο και τελευταίο μέρος της εκπομπής, είδαμε το trailer για την ευρωπαϊκή περιοδεία του "Sorry, I'm Greek" που ξεκινά στις 12 Μαϊου στο Ντίσελντορφ, ξαναείδαμε τον Alexander Payne να ευχαριστεί τη μητέρα του στα ελληνικά και ακούσαμε την ίδια γλώσσα να "εκτελείται" από τα κορίτσια του πρωινού του "Blue Sky".

Με ημι-τρεμάμενη φωνή, ο Λάκης έκλεισε την εκπομπή με το "Ας Κρατήσουν Οι Χοροί" του Σαββόπουλου και φωνάζοντας ότι "3ο μνημόνιο δεν θα υπάρξει". Αναμφίβολα, οι χοροί για το "Τσαντίρι" θα κρατήσουν και για τουλάχιστον μισή τηλεοπτική σεζόν ακόμη. Τώρα για το αν θα υπάρξει και 3ο μνημόνιο...
πηγή: cosmo

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost