Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Αφισες αισιοδοξιας στη Θεσσαλονικη



Ο... Pacman στέλνει χαμόγελα αισιοδοξίας πάνω από τον Λευκό Πύργο και το... κουλούρι Θεσσαλονίκης φωνάζει στην πόλη «Be Cool». Δεκάδες αφίσες γεμάτες χαμόγελο, αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο και διεκδίκησαν την ψήφο των followers του twitter και των φίλων του facebook.H πρωτοβουλία ανήκει στη λέσχη Parallaxi της Θεσσαλονίκης, στην ομάδα αστικού ακτιβισμού «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς» και στην εταιρεία +Design.

Η ιδέα είχε τίτλο «Made in Thessaloniki: Η δημιουργική δύναμη της πόλης» και καλούσε γραφίστες και σχεδιαστές να σχεδιάσουν μια αφίσα διαστάσεων 50Χ70 με ένα θετικό μήνυμα και να την αναρτήσουν στη σελίδα της Parallaxi στο Διαδίκτυο. Οι φίλοι της ψήφισαν και 20 από συνολικά 59 συμμετοχές κρίθηκαν ως οι καλύτερες.

Εκθεση
Τώρα, θα τυπωθούν και θα εκτεθούν σε ειδικό χώρο στη διάρκεια των εκδηλώσεων που διοργανώνονται 2-8 Μαρτίου από κοινού με το Γερμανικό Ινστιτούτο και είναι αφιερωμένες στο design και στις δημιουργικές ομάδες της πόλης, με το γενικό τίτλο «Made in Thessaloniki».

Κάθε σχεδιαστής συμμετείχε με μία αφίσα συγκεκριμένων διαστάσεων και με έναν ακόμη όρο: το σύνθημα να είναι γραμμένο στα ελληνικά. Πρώτος αναδείχτηκε ο? Pacman που με το σύνθημα «Καθετί ξαναγεννιέται» συγκέντρωσε τα περισσότερα like, δεύτερη η αφίσα με το μήνυμα «Μην το βάΖΕΙΣ κάτω. Μπορείς. Και όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα», ενώ την τρίτη θέση πήρε η αφίσα με τα δύο κουλούρια Θεσσαλονίκης στο σύνθημα «Be Cool».

Για μία εβδομάδα οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά, γνωστοί και φίλοι των σχεδιαστών, αλλά και της Parallaxi διαγωνίζονταν για να μαζέψουν like και να παρασύρουν τους Θεσσαλονικείς στο να αναδείξουν τη φωτεινή πλευρά της ζωής και να βγάλουν όλη τους τη θετική ενέργεια.

πηγή:e-go.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost