Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Σε περιορισμενη παραγωγη το Nissan Juke-R με 550 αλογα [video]





Η Nissan, μετά τα 6 promos video, έδωσε σήμερα το επίσημο video από την κόντρα των Nissan Juke-R, Lamborghini Gallardo, Ferrari 458 Italia και Mercedes-Benz SLS AMG, στο Dubai, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα το βγάλει και σε περιορισμένη παραγωγή, λόγω της τεράστιας απήχησης που είχε. Ήδη έχει δεχτεί παραγγελίες για 3 αυτοκίνητα, με τα δύο να τα έχουνε παραγγείλει κάτοικοι του Dubai, ενώ μέσα στις επόμενες 4 εβδομάδες, όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν ένα, πρέπει να επικοινωνήσουν με την Nissan.

Τα δύο πρωτότυπα Nissan Juke-R είχανε κατασκευαστεί πάνω στο GT-R του 2010, αλλά τα μοντέλα παραγωγής θα χρησιμοποιήσουν το σασί, τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης από το GT-R 2012 με τα πρώτα 3 αυτοκίνητα να παραδίδονται στο τέλος του καλοκαιριού. Το πόσο κοστίζει δεν ανακοινώθηκε επίσημα.

Να θυμίσω ότι τα δύο πρωτότυπα Juke-R μηχανικά φορούσαν τον 3.8-λίτρων V6 twin-turbo κινητήρα του GT-R απόδοσης 480 ίππων με 588 Nm ροπής, αλλά η έκδοση παραγωγής θα αποδίδει 550 άλογα. Ζυγίζει 1.806 κιλά και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3.7 δευτ. ενώ έχει τελική ταχύτητα 257 χλμ/ώρα. Επίσης φορά το 6-τάχυτο κιβώτιο αλλά και το σύστημα τετρακίνησης ATTESA E-TS του GT-R το οποίο έχει τροποποιηθεί ώστε να χωρέσει στο σασί του Juke.

Εξωτερικά έχει φορέσει ένα άκρως επιθετικό bodykit με ζάντες 20″ καθώς και χαμηλότερη ανάρτηση, ενώ το εσωτερικό του είναι επηρεασμένο από το GT-R και υπάρχει μια οθόνη 7″, αγωνιστικά καθίσματα, roll cage και ζώνες ασφαλείας 5 σημείων.

Σε ότι αφορά το video, είναι δημιουργία του βραβευμένου σκηνοθέτη Rob Kaplan, και πίσω από το τιμόνι του Juke-R ήταν ο νικητής του διαγωνισμού PlayStation GT Academy του 2008, Lucas Ordonez, ενώ τα supercar ήταν του Salah Salahuddin.





πηγή: autoblog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost