Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Tο Subaru BRZ STI δεν θα διαθετει ουτε turbo ουτε τετρακινηση








H Subaru παρουσίασε το BRZ STI Concept και ήδη έχουνε αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες για το πως θα είναι η έκδοση παραγωγής. Ο Atoshi Atake, παγκόσμιος διευθυντής marketing της Subaru, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Βρετανικό Auto Express, δήλωσε ότι ήδη πολλοί είναι αυτοί που έχουνε δηλώσει στην Subaru ότι ενδιαφέρονται για μια γρήγορη έκδοση του BRZ.
Και επειδή η Subaru θέλει να ικανοποιήσει τους πελάτες της, επιβεβαίωσε ότι εργάζονται ήδη πάνω στη γρήγορη έκδοση του BRZ.


O Atake δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες εκτός του ότι θα αναπτύσσουν μια νέα εισαγωγή αέρα, μια αναθεωρημένη έκδοση του συστήματος μεταβλητών βαλβίδων καθώς και μια σπορ εξάτμιση. Αυτά θα κάνουν τον 2.0-λιτρο boxer κινητήρα να αποδίδει κοντά στα 250 άλογα.


Και με το turbo τι θα γίνει; Μάλλον δεν θα διαθέτει, αφού σύμφωνα με τον Atake δεν υπάρχει χώρος στον κινητήρα για την προσθήκη του turbo και του intercooler. Στο BRZ GT300 πως χωράει άραγε αναρωτιέμαι εγώ; Συμπλήρωσε ότι θέλουν να κρατήσουν το turbo αποκλειστικά για τα WRX και STI μοντέλα, όπως και την τετρακίνηση, αφού ξεκαθάρισε ότι και να ήθελαν να κάνουν το BRZ τετρακίνητο, δεν μπορούν λόγω κατασκευής της πλατφόρμας του. Στιλιστικά θα φορά επιθετικό bodykit, σπορ χαμηλότερη ανάρτηση , μεγάλα φρένα και ζάντες 18″.


Στις σχετικές ειδήσεις με το BRZ, η Subaru ανακοίνωσε μερικά στατιστικά στοιχεία για το πως το προτιμούν οι Ιάπωνες, αφού χθες συμπληρώθηκαν σχεδόν 2 μήνες που βρίσκεται στην αγορά (από τις 3 Φεβρουαρίου). Έχουνε πουληθεί ήδη 3.551 αυτοκίνητα, μέσα στον στόχο των 9.000 μονάδων τον χρόνο και το 66.3% το προτίμησαν με χειροκίνητο κιβώτιο και 33.7% με το αυτόματο. Το 78.4% εξ’αυτών είχαν την πλούσια έκδοση εξοπλισμού S, 18.5% φορούσε την R, ενώ μόλις το 3.1% φορούσε την βασική RA.


Το 33.9% προτίμησε να το πάρει σε WR μπλε χρώμα, 24.4 σε λευκό, 16.5% σε μαύρο, 8.4% σε ασημί, 6.3% σε σκούρο γκρι, 6.1% σε κόκκινο και 4.4% σε Galaxy μπλε. Σε ότι αφορά την ηλικία των ιδιοκτητών. Το 27.5% ήταν μικρότεροι από 29 ετών, το 27.9% μεταξύ 30-39 ετών, το 23.3% μεταξύ 40-49 ετών, το 13.8% μεταξύ 50-59 ετών ενώ το 7.5% άνω των 60 ετών.


Τέλος δες ένα Subaru Impreza WRX STI να driftάρει στους χιονισμένους δρόμους της Ρωσίας.



πηγή: autoblog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost