Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Κορμος σοκολατας

Κορμός σοκολάτας

Kλασικό και αγαπημένο γλυκό

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τον κορμό σοκολάτας
1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
2 αβγά
4 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
100 γραμμάρια κουβερτούρα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
1 φλιτζάνι τσαγιού αποφλοιωμένα αμύγδαλα
225 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
250 γραμμάρια βούτυρο

Για το γλάσο σοκολάτας
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια κουβερτούρα


Εκτέλεση

Για τον κορμό σοκολάτας
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε με τα χέρια (θέλουμε να βγουν χοντραλεσμένα) και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο γάλα ίσα- ίσα να μαλακώσουν (όχι όμως να παπαριάσουν).
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για το βούτυρο με την άχνη, να αφρατέψει για περίπου 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και το κακάο.
Κατόπιν σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ και συμπληρώνουμε με το κονιάκ.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα χοντραλέθουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε τα και χοντραλέθουμε κι αυτά στο μούλτι.
Αναδεύουμε με μια μαρίζ (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) και προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα. Ανακατεύουμε να πάνε παντού και δουλεύω για λίγο με τη σπάτουλα.

Παίρνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και κλείνουμε καλά με μεμβράνη κι αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά, 3-4 ώρες.

Για το γλάσο σοκολάτας
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να ενωθεί καλά με την κρέμα γάλακτος.
Αφού κρυώσει το μωσαϊκό ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας να πάει παντού και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

πηγή: newsbeast

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost