Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Σπιτια με… αλεξιπτωτο πεφτουν απο τον ουρανο!


Με αφορμή τις πλημμύρες και τα τσουνάμι που συμβαίνουν ανά τον κόσμο, αφήνοντας άστεγους πολλούς ανθρώπους, το αρχιτεκτονικό γραφείο Andrew Maynard Architects σχεδίσε ένα «φουτουριστικό» καινοτόμο σπίτι… που έρχεται κυριολεκτικά από τον ουρανό!


Με σκοπό να δοθεί μια λύση στην άμεση στέγαση που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι διάφορων περιοχών μετά από την εκδήλωση φυσικών καταστροφών δημιουργήθηκε το πρωτότυπο Airdrop House.



Πρόκειται για ένα «σπίτι» που φέρει ενσωματωμένο αλεξίπτωτο και φτάνει στις πληγείσες περιοχές από τον αέρα, μέσω αεροπλάνων. Η διάμετρός του είναι μόλις ένα μέτρο και μοιάζει στην ουσία με πεπιεσμένο σφουγγάρι.



Όταν έρθει σε επαφή με το νερό το υλικό αυτό διογκώνεται, παρέχοντας αρκετό χώρο διαμονής, καθώς η διάμετρός του αυξάνεται φτάνοντας τα 7 μέτρα. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να καλλιεργήσουν διάφορα φυτά στην επιφάνειά του, εξασφαλίζοντας έτσι προσωρινά τουλάχιστον τροφή αλλά και σκιά.



«Μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να μπει στη διαδικασία παραγωγής, όμως αποτελεί σίγουρα την καλύτερη λύση για όσους πληθυσμούς έχουν πληγεί από πλημμύρες, οι οποίοι χρειάζονται άμεση στέγαση. Γιατί δεν είναι μόνο τα τρόφιμα που μπορεί να πετάει ένα αεροπλάνο, τώρα είναι και τα σπίτια τους…», λέει ο υπεύθυνος του γραφείου.


πηγή: perierga

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost