Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Διοργανωσε την τελεια οικονομικη βραδια στο σπιτι σου!


Στους καιρούς που ζούμε το να μένεις στο σπίτι μπορεί να αποδειχθεί το ίδιο διασκεδαστικό με μία εντυπωσιακή έξοδο.
Πολλές φορές συνδυάζουμε την διασκέδαση με την έξοδο, με το πρώτο τραπέζι στα μπουζούκια και το πριβέ κλαμπ. Όμως πλέον οι συνθήκες μας αναγκάζουν να περνούμε όλο και περισσότερες ώρες στο σπίτι, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό αν οργανωθείς!
Μπορείς να περάσεις την τέλεια βραδιά στο σπίτι με τους φίλους σου, η οποία παράλληλα να είναι και οικονομική.

Αρχικά για μία ιδανική βραδιά πρέπει να υπάρχει φαγητό και ποτό. Μία καλή ιδέα είναι αντί για τις καθιερωμένες πίτσες ή τα σουβλάκια να μαγειρέψετε όλοι μαζί παρέα! Ή τουλάχιστον να το προσπαθήσετε...

Φυσικά δεν θα επιχειρήσετε να το παίξετε master chefs, διαλέξτε κάτι εύκολο πχ. μια μακαρονάδα, ή μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες. Έτσι και θα μοιραστείτε τα έξοδα, αφού θα ψωνίσετε μαζί αλλά και θα το διασκεδάσετε. Σίγουρα να βλέπεις τον αιώνιο φοιτητή και ψιλοκάφρο της παρέας να προσπαθεί να σουρώσει τα μακαρόνια με το σουρωτήρι του τσαγιού θα σας ξεκαρδίσει (τραβήξτε το και ένα video!).

Εκτός από τα φαγητά και τα ποτά όμως, που είναι το πρακτικό κομμάτι της βραδιάς, κάπως πρέπει να διασκεδάσετε. Φυσικά υπάρχουν τα πατροπαράδοτα παιχνίδια με χαρτιά, όπως το θρυλικό "η νύχτα πέφτει στο Παλέρμο", το οποίο μπορεί να το έχεις χιλιοπαίξει όμως αποτελεί εγγύηση για να μην βαρεθείς εσύ και οι φίλοι. Κάθε φορά δημιουργούνται καινούριες ίντριγκες, "χαλάνε" αιώνιες φιλίες και πιάνονται στη φάκα ακόμα και οι πιο πονηροί "παλερμίτες".

Εξίσου κλασικό και "επικίνδυνο" παιχνίδι είναι ο αναπτήρας, που ένας από την παρέα βρίσκει μία τελείως ντροπιαστική ερώτηση του στιλ "ποιος πιστεύεις από εδώ μέσα πως..."(ότι χειρότερο μπορείς να σκεφτείς), ενώ ένα άλλο μέλος της παρέας αναλαμβάνει να δώσει τον αναπτήρα στο άτομο που θεωρεί πως είναι η απάντηση.

Πολύ ωραία παιχνίδια και διασκεδαστικά, τα οποία δεν χρειάζονται ούτε ταμπλό, ούτε τράπουλες και ζάρια, παρά μόνο τη φαντασία σου, είναι η παντομίμα (με ταινίες φυσικά) και το μάντεψε ποιος (όχι το αγαπημένο παλιό επιτραπέζιο).

Η παντομίμα είναι πανεύκολη. Δημιουργείτε αρχικά δύο ομάδες. Η αντίπαλη ομάδα επιλέγει μία ταινία με δύσκολο τίτλο και την ανακοινώνει σε ένα μόνο μέλος της άλλης ομάδας, το οποίο με τη σειρά του θα πρέπει να "δείξει" την ταινία στα υπόλοιπα μέλη, χωρίς να πει ούτε μία λέξη. Κερδίζει η ομάδα που θα βρει τους πιο πολλούς τίτλους, ενώ υπάρχει και χρονικό όριο. Το βασικό είναι να βρεις περίεργους τίτλους που όμως δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ, πχ η "Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού" είναι μεν δύσκολος, αλλά έχει καταντήσει κλισέ και την βρίσκουν όλοι αμέσως.

Αν δεν θέλετε να παιδευτείτε μπορείτε να ορίσετε τον κανόνα οι τίτλοι να μην περιέχουν ονόματα, ξέχνα δηλαδή τον "εξορκισμό της Έμιλι Ρόουζ".

Για το "μάντεψε ποιος" θα χρειαστείτε μόνο μερικά χαρτάκια post it και ένα στυλό. Το κάθε μέλος της παρέας κολλάει στο μέτωπο του το χαρτάκι, ενώ τα υπόλοιπα μέλη αναλαμβάνουν να βρουν ένα πραγματικό πρόσωπο, ή χαρακτήρα από ταινία, σειρά, κινούμενο σχέδιο, βιβλίο κτλ, και να το γράψουν στο χαρτάκι, χωρίς αυτό να το δει.

Έτσι οι φίλοι σου θα ξέρουν ποιος θα είσαι στο παιχνίδι, ενώ εσύ όχι. Ο στόχος σου είναι να το βρεις, όσο πιο σύντομα μπορείς κάνοντας ερωτήσεις, οι οποίες όμως θα μπορούν να απαντηθούν με ένα ναι ή με όχι. Πχ δεν θα ρωτήσεις "είμαι άντρας ή γυναίκα" γιατί δεν θα λάβεις απάντηση. Θα ρωτήσεις σκέτο "είμαι άντρας;"

Το πιο διασκεδαστικό με το παιχνίδι αυτό, είναι πως δεν υπάρχουν περιορισμοί, μπορείς να "είσαι" οποιοσδήποτε, από τον πρόεδρο Μπους μέχρι τον Ιντεφίξ και από την Αντζελίνα Τζολί μέχρι τον Τζόκερ!

Αν τελικά βαρεθείτε μπορείτε να κλείσετε τη βραδιά με μία ταινία. Προσοχή όμως, ο καλύτερος συνδυασμός ταινίας και γέλιου είναι να διοργανωθεί drinking game.

Δηλαδή να θέσετε κάποιους όρους από την αρχή, να πίνετε μια ποσότητα αλκοόλ όταν θα συμβαίνει ένα συγκεκριμένο περιστατικό στην ταινία. Για να μην μπερδευτείτε καλό είναι να έχετε ένα ελάχιστον όριο. Τρεις ή τέσσερις κανόνες είναι ότι πρέπει. Πχ αν δείτε το Silent Hill (ιδανική ταινία για βραδιά με φίλους, πίστεψε με!) θα πίνετε μια γουλιά αλκοόλ κάθε φορά που εμφανίζεται ο Πυραμιδοκέφαλος, ή αναφέρεται το όνομα Alessa. Πάρε ιδέες και από εδώ!

Γενικότερα οι βραδιές στο σπίτι δεν έχουν περιορισμούς. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε (υπό την προϋπόθεση να βοηθήσουν όλοι στο καθάρισμα μετά!).


πηγή: cosmo

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost