Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Οι πλουσιοι εγκαταλειπουν τη Ζυριχη



Το καντόνι της Ζυρίχης απώλεσε το 50% των ξένων πολυεκατομμυριούχων, που διέμεναν εκεί, μετά από την κατάργηση στη διάρκεια του 2009 φορολογικού ευεργετήματος υπέρ τους, αναφέρουν σήμερα οι τοπικές φορολογικές υπηρεσίες. 'Ετσι, από...
201 ξένους πολυεκατομμυριούχους που αριθμούσε αυτό το ελβετικό καντόνι στις αρχές του 2009, οι 97 επέλεξαν να μετακινηθούν προς άλλους φορολογικούς προνομιακούς προορισμούς, κάτι όμως που προκάλεσε για το καντόνι της Ζυρίχης μείωση φορολογικών εσόδων της τάξης των 12,2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ) για το ημερολογιακό έτος 2011. Σήμερα, η φορολόγηση ξένων και Ελβετών στο καντόνι αυτό έχει εξισωθεί.

Οι εναπομείναντες ξένοι καταβάλλουν μόνοι τους επιπλέον φόρους σχεδόν 14 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (σχεδόν 11,5 εκατομμυρίων ευρώ), συγκριτικά με την εποχή κατά την οποία απολάμβαναν του ευεργετήματος για τα φορολογητέα έσοδά τους.

Την κατάργηση του φορολογικού ευεργετήματος ακολούθησαν και οι τοπικές κυβερνήσεις στα καντόνια Σάφχαουζ και Απενζέλ Ροντ-Εξτεριέρ.


πηγή: trelokouneli

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost