Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΝΕΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ


Επίσημη ανακοίνωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για νόμο που αφορά τις διαδηλώσεις

Η θεσμοθέτηση ειδικών κυρώσεων για την πρόκληση καταστροφών από εκδηλώσεις διαμαρτυρίας όπως αυτές που σημειώθηκαν την Κυριακή είναι υπό εξέταση σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Και με τον πλέον επίσημο τρόπο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παρέμβει νομοθετικά στον τρόπο, με τον οποίο διεξάγονται οι πορείες και οι διαδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία κατά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής συζητήθηκαν:

- οι αποζημιώσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν και η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δημόσιων χώρων από τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν στις 12.02.2012

- η δημιουργία νομοθετικού πλαισίου, σύμφωνα με το Σύνταγμα, για τους όρους και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα και

- η θεσμοθέτηση ειδικών κυρώσεων για την πρόκληση καταστροφών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υπ. Επικρατείας, Γιώργος Σταυρόπουλος, υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναπληρώτρια υπ. Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά, αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, αναπληρωτής υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτης Ξυνίδης, αναπληρωτής υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης, υφυπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μάρκος Μπόλαρης, υφυπ. Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Ελευθέριος Οικονόμου, Γενικός Γραμματέας Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής, Ιωάννης Πυργιώτης, Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Παναγιώτης Μπονάτσος, Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, Αντιδήμαρχος Αθηναίων (Τεχνικών Υπηρεσιών) και Αναπληρώτρια Δημάρχου, Σουλτάνα Σπυροπούλου, Αντιδήμαρχος Αθηναίων (Παιδείας και Ανάπτυξης), Νέλλη-Κανέλλα Παπαχελά και ο Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος.


πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost