Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Με βροχες το πεταγμα του χαρταετου



Με βροχές το πέταγμα του χαρταετού
Με τις βαλίτσες στο χέρι βρίσκονται πολλοί εκδρομείς του τριημέρου, οι οποίοι θα αποδράσουν εκτός των... τειχών για να απολαύσουν τα έθιμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων και της Καθαράς Δευτέρας.


Ωστόσο, το πέταγμα του χαρταετού αναμένεται να γίνει με βροχές, καθώς την Καθαρά Δευτέραπροβλέπεται να χαλάσει ο καιρός.
Βροχές από το απόγευμα της Κυριακής
Το Σαββατοκύριακο αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός και μόνο το απόγευμα τηςΚυριακής προβλέπονται βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Τη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Αίθριος ο καιρός σήμερα
Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα, Παρασκευή ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, νωρίς το πρωί στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί εντάσεως έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο και το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.
Στην Αττική, καλός αναμένεται να είναι ο καιρός με το θερμόμετρο να δείχνει από 04 έως 16 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα δυτικά του νομού 6 μποφόρ.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 1 (-1) έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα νότια.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 17 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Το απόγευμα στις Σποράδες 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες παροδικές νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές γρήγορα όμως και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Επί ποδός η Τροχαία
Σε ετοιμότητα βρίσκεται από σήμερα, Παρασκευή, η Τροχαία για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Μάλιστα, σε όλη την επικράτεια αυξημένα θα είναι τα μέτρα κατά την περίοδο του εορτασμού των Αποκριών. Ήδη έχει αρχίσει να παρατηρείται κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας.
Σύμφωνα με την Τροχαία, σε ισχύ είναι από την σήμερα απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων.
Η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου θα ισχύσει ως εξής:
1. Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012, για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 για το ρεύμα εξόδου από 08:00 έως 13:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :
α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
2. Την Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)
β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμία και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
3. Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις
4. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας
- Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
- Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
- Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
- Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
- Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα Διόδια του Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
- Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Φυσικό Αέριο κ.λ.π.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
- Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».

πηγή:newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost