Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Αγανακτισμενοι καρναβαλιστες στην Πατρα


Σε εξέλιξη η μεγαλειώδης παρέλαση
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αχαϊκή πρωτεύουσα η μεγαλειώδης παρέλαση των χιλιάδων καρναβαλιστών. Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι διοργανωτές άντλησαν πηγή έμπνευσης από επίκαιρα θέματα που φέτος δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την οικονομική κρίση και την πολιτική κατάσταση.

Οι κεντρικοί δρόμοι της Πάτρας έχουν γεμίσει με τους συμμετέχοντες των καρναβαλικών ομάδων που χορεύουν στους καρναβαλικούς ρυθμούς αλλά και χιλιάδες ντόπιους και επισκέπτες που παρακολουθούν την παρέλαση.

Πριν να κάνουν την εμφάνιση τους τα πρώτα γκρουπ, περίπου 100 άτομα έκαναν πορεία στους δρόμους απ΄ όπου θα περνούσαν τα άρματα και οι καρναβαλιστές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των νέων οικονομικών μέτρων. Η Αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ενώ αρκετοί από τους θεατές τους χειροκροτούσαν. Τελικά η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα και στη συνέχεια ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση με επικεφαλής τον βασιλιά καρνάβαλο, ενώ ακολούθησαν τα σατιρικά και καλλιτεχνικά άρματα του δήμου.

Στην παρέλαση έχουν δηλώσει συμμετοχή 138 πληρώματα, πολλά από τα οποία συνοδεύονται από άρματα.

Στο τέλος της παρέλασης τρία άρματα θα ξεκινήσουν τον παραδοσιακό σοκολατοπόλεμο κλείνοντας με ιδανικό γιορταστικό τρόπο τις παρελάσεις.

πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost