Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

(ΒΙΝΤΕΟ) ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Audi A1 Sportback

Μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου για το Audi A1 Sportback

Υπεύθυνο το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων που διαθέτει το μοντέλο

Με το στόχο την εξοικονόμηση καύσιμου ο γνώριμος κινητήρας του Audi A1 Sportback 1,4 TFSI ενσωματώνει ένα νέο σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων.


Το σύστημα κάνει τον τετρακύλινδρο να δουλεύει ως δικύλινδρος, όταν δεν χρειάζεται ο οδηγός επιπλέον δύναμη. Είναι ένα σημαντικό βήμα όσον αφορά την εξοικονόμηση καύσιμου και τους ρύπους. Κάτι αντίστοιχο υπήρχε και σε κινητήρες πολύ μεγαλύτερης χωρητικότητας, αλλά πρώτη φορά συμβαίνει σε τετρακύλινδρο κινητήρα.

Η Audi κατάφερε να μειώσει την μέση κατανάλωση κατά 0,4 λίτρα/100 χλμ. με την απενεργοποίηση των 2 κυλίνδρων, ενώ με το συνδυασμό του συστήματος Start/Stop η εξοικονόμηση μπορεί να φτάσει έως και τα 0,6 λίτρα / 100 χλμ. Η λειτουργία του συστήματος απενεργοποίησης κυλίνδρων θα είναι έως και τα 50 χλμ./ώρα.

Αν για παράδειγμα ένα όχημα κινείται με 50 χλμ./ώρα με τρίτη ή τέταρτη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων, η εξοικονόμηση του καύσιμου ανέρχεται στο 1 λίτρο ανά 100 χλμ., με αποτέλεσμα να πληροί τις μελλοντικές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro6.

Το σύστημα απενεργοποίησης θα λειτουργεί στο φάσμα των στροφών 1.400 έως 4.000 στρ./λεπτό και με τη ροπή από 25 έως 75 Nm.

Όταν ο οδηγός επιθυμεί να έχει τη μέγιστη στιγμιαία απόδοση του κινητήρα το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να πατήσει δυνατά το πεντάλ του γκαζιού, επιτρέποντας στις 2 απενεργοποιημένες βαλβίδες να τεθούν σε λειτουργία.





Πηγή: autotriti

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost