Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Όλος ο διάλογος Κουλούρη με τους αστυνομικούς..!


Διαβάστε το διάλογο που εκτυλίχθηκε μεταξύ του πρώην υπουργού ΠΑΣΟΚ Κίμωνα Κουλούρη και αστυνομικών..
όπως τον αποκαλύπτει στο koutipandoras.gr ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Νίκος Καραδήμας:

Το Σάββατο οι συνάδελφοι της ομάδας ΔΙΑΣ καταδίωξαν τη μαύρη Μερσεντές με οδηγό τον Κίμωνα Κουλούρη που είχε παραβιάσει κόκκινο σηματοδότη με αποτέλεσμα να τον σταματήσουν για έλεγχο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Οι άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ ζήτησαν τα απαραίτητα έγγραφα με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ να απαντά ότι δεν τα έχει πάνω του και ότι βιάζεται. Ζήτησε να πάει σπίτι την κόρη του και να επιστρέψει με τα χαρτιά. Σύμφωνα με τον κύριο Καραδήμα, ο κ. Κουλούρης εξύβρισε τους αστυνομικούς ενώ η ίδια του η κόρη που επενέβαινε στο αυτοκίνητο είπε ‘’μπαμπά, τι κάνεις; Έχουν δίκιο.’’ Ο κ. Κουλούρης απευθυνόμενος στους αστυνομικούς, τους είπε:

‘’Άνθρωποι χωρίς παιδεία που παίρνετε 500 ευρώ. Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Θα δεις τι θα σου κάνω’’.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο πρώην υπουργός τραυμάτισε έναν αστυνομικό ενώ αν δεν επενέβαιναν αυτόπτες μάρτυρες και κάτοικοι της περιοχής, θα είχε διαφύγει. Ο τραυματισμένος αστυνομικός οδηγήθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401.
Στη συνέχεια, ένα υπηρεσιακό όχημα με το διευθυντή ημέρας της Τροχαίας Καισαριανής παρέλαβε το βουλευτή. Ο κ. Κουλούρης έκατσε στο μπροστινό κάθισμα, στη θέση του συνοδηγού και ο διευθυντής στο πίσω κάθισμα, τακτική που δε συνηθίζεται, όπως αναφέρει ο κύριος Καραδήμας.
Η προανάκριση έγινε με 17 ώρες καθυστέρηση. Και μετά την προανάκριση παρότι υποβλήθηκε μήνυση από τους αστυνομικούς, δεν εκδόθηκε ποτέ ένταλμα σύλληψης. Η εισαγγελία έχει διατάξει έρευνα ενώ δεν έχουν βεβαιωθεί ακόμα οι παραβάσεις από την Τροχαία. Η δικογραφία κάνει λόγο μόνο για σωματική βλάβη από αμέλεια, πράγμα εντελώς διαφορετικό από τα πραγματικά συμβάντα, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές.
Κάποιοι άνθρωποι δε μπορούν να καταλάβουν ότι δεν έχουν δια βίου ασυλία, αναφέρει ο κύριος Καραδήμας.
‘’Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα, δεν γίνονται σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα’’, δήλωσε στο www.koutipandoras.gr ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων, Σπύρος Κρικέτος. ‘’Σκεφτείτε να είχε γίνει αυτό στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία. Τι αντιμετώπιση θα είχε; Ο νόμος είναι ίδιος για όλους ή δεν είναι; Αν ήταν απλός πολίτης, θα τον είχαν συλλάβει επί τόπου, θα ήταν στο αστυνομικό τμήμα μέχρι το πρωί και απευθείας θα είχε οδηγηθεί στην εισαγγελία’’.

Ο Κίμων Κουλούρης διέψευσε κατηγορηματικά τα περιστατικά μιλώντας στο www.koutipandoras.gr:

‘’Αυτές τις μέρες δέχομαι έναν οχετό ψευδολογίας εις βάρος μου. 3 φορές με άρπαξαν από το μπράτσο και πήγαν να με κατεβάσουν από το αυτοκίνητο. Όλα αυτά που ισχυρίζονται είναι ψέματα. Πώς αλλιώς θα δικαιολογούσαν το γεγονός ότι με περικύκλωσαν 30 αστυνομικοί λες και είμαι κανένας κακοποιός; Η κόρη μου έπαθε σοκ με αυτά που έζησε.
Για αυτό που φέρω την ευθύνη και το δηλώνω ευθέως, είναι το ότι πέρασα το κόκκινο από απροσεξία μου και το ότι δεν είχε ανανεωθεί η άδεια οδήγησης. Μάλιστα, ζήτησα να μου επιβληθούν και οι προβλεπόμενες κυρώσεις από το νόμο και μου αφαιρέθηκε και το δίπλωμα’’.
Για τον τραυματισμό του αστυνομικού, ο πρώην υπουργός τόνισε: ‘’Λένε ότι μάρσαρα μπροστά στον αστυνομικό. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;
1,5 τόνου αυτοκίνητο και προκάλεσε μόνο ένα διάστρεμμα; Είναι δυνατόν; Όσα ακούγονται, είναι ψέματα και έχουν καταπέσει από τη δικογραφία. Εγώ από την πλευρά μου, έχω ζητήσει και την ακτινογραφία για να δούμε αν όντως υπήρξε διάστρεμμα’’.

Όσον αφορά ενδεχόμενη παρέμβαση υπέρ του, ο κ. Κουλούρης απάντησε ότι δεν υπήρξε ουδεμία παρέμβαση. Η μόνη παρέμβαση που έγινε ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή που συνεχάρη τους αστυνομικούς.


πηγή: koutipandoras.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost