Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Αύξηση μισθών πολιτικών


Σε μια εποχή που η κρίση μαστίζει όλη την Ευρώπη, ανακοινώθηκε αύξηση  στο μισθό του πρωθυπουργού,  των αντιπροέδρων της κυβέρνησης  και των υπουργών στο Βέλγιο.
Αν και  η νέα κυβέρνηση της χώρας είχε δεσμευτεί για τη μείωσή τους κατά 5% κατά τον σχηματισμό της στα τέλη του 2011,  αποφασίστηκε το αντίθετο, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Het Nieuwsblad.


Σύμφωνα με την φλαμανδική εφημερίδα, ο μισθός του πρωθυπουργού, του σοσιαλιστή Έλιο Ντι Ρούπο, και αυτός των αντιπροέδρων της κυβέρνησης θα ανέλθει από 224.000 σε 248.000 ετησίως, δηλαδή θα πάρει αύξηση 10%, και ο μισθός των υπουργών της κυβέρνησης θα ανέλθει από 220.000 σε 238.000, δηλαδή θα πάρει αύξηση 8%, ή 1.500 ευρώ μηνιαίως.

Η είδηση για τις αυξήσεις αυτές δημοσιεύεται την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί από το Βέλγιο την εξοικονόμηση επιπλέον 1,2 δισεκατομμυρίου ως 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό, μετά το επώδυνο κλείσιμο στο τέλος του 2011 ενός προϋπολογισμού λιτότητας που αποσκοπούσε ήδη στην εξοικονόμηση περισσότερων από 11 δισεκατομμυρίων ευρώ τη χρονιά αυτή.

πηγή: prionokordela.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost