Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Κύμα μετανάστευσης επιχειρήσεων στην Αλβανία.!!




Κάποτε οι Αλβανοί ερχόντουσαν στην Ελλάδα για ενα καλύτερο αύριο. Τώρα, ολόκληρες ελληνικές επιχειρήσεις μεταναστεύουν σε αυτήν.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα δέχτηκε τον τελευταίο χρόνο (2010) περίπου 400 αιτήματα από ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρθηκαν για πληροφορίες που αφορούν την αγορά της Αλβανίας. Αντίστοιχος είναι ο αριθμός και για το 2011.

Οι εταιρείες, στην πλειονότητά τους, δεν διευκρινίζουν εάν ο στόχος της έρευνάς τους αφορά εξαγωγή ή και εγκατάσταση. Παράλληλα, βάσει των στατιστικών δεδομένων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι ελληνικές εξαγωγές προς την Αλβανία συνεχίζουν να αυξάνονται.

Σήμερα στην Αλβανία δραστηριοποιούνται 270 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, ενώ πάνω από 100 αξιόλογες αλβανικές επιχειρήσεις σχετίζονται με την Ελλάδα.

Από στοιχεία της Αλβανικής Ενωσης Τραπεζών προκύπτει ότι το σύνολο των τραπεζών ελληνικών συμφερόντων το 2010 κατείχε το 23,4% της αξίας του συνόλου των στοιχείων ενεργητικού της τραπεζικής αγοράς (1,7 δισ. ευρώ) και το 20,6% της αξίας των καταθέσεων.

Πηγή: prionokordela.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost